SON DAKİKA
Hava Durumu

Jüpiter Uranüs Kavuşumu: Değişiyoruz!

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2024 13:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 13:25

14 yılda bir deneyimlediğimiz Jüpiter-Uranüs kavuşumunu 21 Nisan’da Boğa burcunda yeniden deneyimleyeceğiz.

Bu ne demek oluyor, etkileri neler olacak?

Ayrıntılarına geçmeden önce, kavuşumun gerçekleşeceği Boğa burcunun temsil ettiği konuların neler olduğunu söyleyelim:

Kişinin kendini maddi olarak konfor alanında ve güvende hissetmesi, realite, eder ve değer, bilim, savaş, para ve para piyasaları, toprak, köylüler, değerlerimiz, Venüs’den dolayı tüm ilişkilerimiz, maddi kaynaklar; Ay’ın yüceliminden dolayı mekanlar, adaptasyon, beslenme, güvenlik ihtiyacı, hafıza…  

Jüpiter’in ise olumlu anlamda temsil ettiği konuların başında büyüme ve gelişme fırsatları, toplumsal fayda, yüceltmek,  uzmanlaşmak, derinleşmek, yayılmak, özgürleşmek konuları geliyor. Olumsuz anlamda ise doğal afetler, işgal, tecavüz, sınırları aşmak, irtifa, gereğinden fazla büyütme ve ölüm konuları var…

Uranüs’e gelince; olumlu anlamda buluş ve icatlar, yenilik ve ilkler, reformist yaklaşımlar ve özgürlük konularını sembolize eder. Olumsuz anlamda, bir olayın patlak vermesi (temeli olan bir konu), ultra bireysel tutumlar, hatalar, yanılgılar, yanlış kararlar vermek, pişmanlık, etki altında kalmak gibi konuları sembolize eder…

Tüm bu bilgiler ışığında sabit bir burcun evinde gerçekleşecek olan bu kavuşumun etkileri ne olacak, bize nasıl yansıyacak, bakalım:

Öncelikle bu kavuşum yenidünya düzenine uyum sağlamak, değişmek zorunda kalacağımızı düşündürüyor.

Dispozitör Venüs’ün Koç burcunda olmasını; yenilik ve ilklere tekrar vurgu yaparak ilgili alanlarımızı değiştirirken, fazlaca efor harcayacağımızın da bir göstergesi olarak görüyorum…  

Parayla ilgili kaynaklar ve bankacılık sisteminde olası değişimler, doğal afetler (hava ve deniz olayları, sismik aktiviteler), işgaller, ordular, sınırların aşımı gibi konular bu kavuşumun etkiyeceği alanlar.

Tarım ve iklimle ilgili koşullarda da değişiklik olabilir.

Bu zamanda büyüme, genişleme fırsatları iyi değerlendirilmeli.

Alanımız her ne ise derinleşmenin ve uzmanlaşmanın tercih edilmesi gereken bir zaman.

Bu dönemde kendimizi gözümüzde çok büyütmemek önemli… Bu kavuşum büyük yatırım ya da harcamaları kolayca yapabileceğimizi düşündürebilir, aman dikkat!

Diğer kişilerin etkisiyle ve ani çıkışlarla kararlar almak pişmanlık getirebilir.

Burçlara etkilerine gelirsek;

Koç Burcu: Yeteneklerini keşfedip yeni para kazanma fırsatları elde edebilir. Para kazanım kaynakları değişebilir ya da bir yenisi eklenebilir. Abartılı harcamalardan kaçınılmalı. Toprak, gayrimenkul yatırımları yapabilir. Bir yabancı dil öğrenip, yaptığı işte uzmanlaşabilir. Fevri davranışlardan kaçınılmalı.

 

Boğa Burcu: Kendi burcunda gerçekleşen bu kavuşumdan dolayı değişimi kaçınılmaz… İşleriyle ilgili çıkabilecek fırsatlarda derinleşip uzmanlaşabilir. Bir takım krizlerini özellikle maddi konularda (kredi, miras, vergi, nafaka gibi)  farkındalık yakalayıp düzenlemeye gidebilir. Ayrıca topluluklardan fayda sağlayabilir. Uranüs Boğa burcuna girdiğinden bu yana çok fazla değişim yaşayan Boğa burçları ani kararlar vermemeliler.

İkizler Burcu: Bu kavuşumda çok görünür olmadan, daha izole kalıp gelecek planları yapma aşamasında olabilir. Sistem kararlarının alındığı bir evdir. Bunlar partner, eş, ortaklarla ilgili; statü değişimi ve toplumda görünürlük konusunda başlangıç ya da bitiş kararı olabilir. Gizli kalmış konuları görme imkânına sahip olabilir. Ne kendimizi ne de karşımızdaki gözümüzde fazla büyütmemeliyiz, alacağımız kararlarda büyüme ve gelişme fırsatları olduğunu aklımızın bir köşesinde bulundurulmalı, başkalarının etkisinde kalınmamalı. Fevrilik tuzağından uzak durulmalı.

Yengeç Burcu: Hayaller ve fırsatlar evi iki kez vurgulanmış durumda. Gruplar, dernekler, arkadaşlar, sosyal medya gibi alanlarda gelişim ve değişim fırsatlarını daha çok iş ve kariyer koşullarıyla ilgili olan alanlardan taşımış olan Yengeç burcu, gelen fırsatları iyi değerlendirmeli. İşini bırakma kararı almak durumunda olan varsa da etki altında kalmadan bunu yapmalı. Şu an vereceği doğru kararların, ileride meyvelerini toplayabilir.

Aslan Burcu: Toplumda görünürlük, statü değişimi (terfi, işsiz kalabilir, baba olabilir, evlenebilir), hedef, kariyer ve ilgili alanları harekete geçirecek olan bu kavuşum; çocuk, aşk, eğlence, hobiler, yaratıcılık, sanat gibi konuları ön plana çıkarabilir. Diğer taraftan da krizler (vergi, kredi, nafaka, miras, ameliyatlar) aracılığıyla gelecek yeni başlangıçlar ve bitişler söz konusu olabilir. Bu alanlarda kişi özgürleşmek de isteyebilir. Bunun için karşısına çıkan toplumsal faydaları gözetebilir, aşırılık ve başkalarının etkisinden kalmaktan kaçınmalıdır. Jüpiter’in sunduğu büyüme ve genişleme fırsatlarının farkına varmalı.

Başak Burcu: Yurtdışı, akademik kariyer, yüksek hedefler, seremoniler, hukuksal konuların ilgili alanlarını harekete geçirecek olan bu kavuşum;  eşleri, partnerleri, evlilikleri, boşanmaları veya taşınmalarıyla ilgili olabilir. Tanıştıkları kişiler, verdikleri kararlar büyüme ve genişleme fırsatları yaratabilir. Topluluk ve gruplarda tanışacağı kişiler fayda getirebilir.

Terazi Burcu:  Bu kavuşumu ortak kazançlar, miraslar, krediler, nafakalar, operasyonlar evi olarak tanımladığımız 8. evden alan Terazi burcu,  ilgili konuları hareket geçirecek kardeşler, yakın çevre, trafik,  seyahatler, iş koşulları, günlük rutinler, ağır sorumluluklarla ilgili Jüpiter’in onlara sunduğu yeni fırsatları değerlendirebilir. Kendi koşullarını ve diğer insanların sunduğu koşulları yüceltmemeye, ani ve pişmanlık getirici kararlar vermemeye dikkat etmelidir.

Akrep Burcu: Bu kavuşumu eş, partner, ortak, açık düşmanlar evi olarak tanımladığımız 7. evden alan Akrep burcu için ilgili kavuşumun getirdiği konular ise;  çocuk, yaratıcılık, sanat, kendini ortaya koyma, hobiler, borsa, eğlence sektörü ve para kazanımları, öz değer konularında yeni başlangıçlar… Bu konularda büyüme ve genişleme fırsatları alabilir. Diğer taraftan eş, partner, ortak göstergesinin topluluklar, dernekler ve gruplar aracılığıyla büyüme fırsatları yakalayabileceğini, bunun yanında paylaşılan paralar, vergi, nafaka, krediler konusunda da eşin farkındalık geliştirebileceğini öngörebiliriz. 

Yay Burcu: Günlük rutinler, iş koşulları, altında çalışanlar, enerjisini en çok harcadığı alan, hastalıklar, evcil hayvanlar evinde gerçekleşecek olan kavuşumun getirdiği konular ise öncelikle kendi motivasyonları, sağlığı, dış görünüşü, ev, yuva, hane, taşınmazlar konularında günlük rutinlerinde değişimlerin gelebileceğini, yeni başlangıçlar ve fırsatlar için şanslı zamanlarında olduğunu söylemekle birlikte, ortak kazançlar ve kriz evinde ani ve büyük olaylar bekleyebiliriz. Bunların yönetimini, başkalarının etkisinde kalmadan, yanılgılara düşmeden karar almalı.

Oğlak Burcu: Eğlence, hobiler, çocuklar, sanat, yaratıcılık, kendini ortaya koyma, aşk konularını içine alan ilgili eve; kardeşleri ve yakın çevresi aracılığıyla yeni başlangıçlar, özgürleşme isteği, büyüme ve gelişme fırsatları gelebileceği gibi kardeş ya da yakın akrabalarına bu alanlardan fırsatlar veya toplumsal fayda gelebilir. Bunların dışında, gizli kalmış sırlar ortaya çıkabilir, kapalı alanlar, hastane koşulları, müdahaleye açık olmayan sistem kararları da keyif kaçırabilir. Bu durum büyütülmemeli. Ani ve büyük olayların da kişinin eş, partner, ortaklar ve açık düşmanlar evinden gelebileceğini öngörebiliriz. Başkalarının etkisinde kalıp pişman olacağınız kararlar almamalısınız.

Kova Burcu: Aile, yuva, hane, taşınmazlar, başlangıç ve bitişler olarak tanımladığımız 4. evde bu kavuşumu yaşayacak olan Kova burcu; taşınma, ev alma, yuva kurma, ayrılma kararı alma gibi durumlarının yanı sıra parasal kaynaklar bu eve aktarılabilir, bu alanlarda yeni başlangıçlar söz konusu olabilir, topluluklarla ve sosyal medya ile büyüme ve gelişme fırsatları sağlanabilir. Bunun yanı sıra ani ve büyük olaylar, günlük rutinleri, iş koşulları, evcil hayvanları ya da çalışanlarından gelebilir.

Balık Burcu:  Kardeşler, yakın çevre, akrabalar, kuzenler, yaşam alanı, eğitimi, seyahatleri kısmında yeni başlangıç, fırsatlar; toplumdaki statüsünde değişiklik, kariyer hedeflerinde en tepede olmak, tüm motivasyonları ve sağlıkla ilgili kısımlarda gelişmeler gözlenebilir. Ani ve büyük olaylar kişiye çocuklar, eğlence, sanat ve yaratıcılık, aşk konularından gelebilir. Yanılgılar söz konusu olabilir, olayları gözünde büyütmeden bu sürecin olumlu tarafları kullanılmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.