SON DAKİKA
Hava Durumu

Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır!

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2022 12:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2022 12:04

Bir milleti millet yapan en temel özelliklerden biri dayanışmadır. Bir sıkıntıda, bir mutlulukta milletin tamamının aynı duyguları paylaştığı ölçüde millet güçlüdür. Kendi içinde bölünen insanlarının birbirine düştüğü her millet yok olmaya mahkûmdur.

Mustafa Kemal Paşanın Kurtuluş Savaşı için yaptığı en önemli hazırlık, milli birlik ve beraberliği sağlaması olmuştur. Türk milletinin tarihten gelen birlik olma duygusu, bağımsızlığın kazanılmasında başlıca etken olmuştur. Milli varlığımızın temeli milli şuur ve zorluklar karşısında milli birlikteliktir.

Bu gün İçinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçte geniş rahmetiyle milletimizi büyük sıkıntılardan ve felaketlerden kurtaran Yüce Allah’a sonsuz hamd-ü senalar ediyoruz.

Bu menfur baş saldırıda kendilerine şehitlik nasip olan bütün kardeşlerimize Cenabı Hak’tan rahmet ve mağfiret, yakınlarına ve Yüce Türk Milletine sabır ve metanet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.

Türk Devletine baş kaldırı gecesi millet olarak tarihimizin en zor, en uzun ve karanlık gecelerinden birini yaşadık. Yüce Rabbimiz, bütün kesimleriyle milletimize kenetlenmeyi nasip etti ve milletimiz emanetine sahip çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu en büyük nimetlerden biridir. Hamdolsun! Bu büyük nimet sayesinde ateş çukuruna yuvarlanmaktan ve karanlığa gömülmekten kurtulduk.  

Bu acı tecrübe bize şunu gösterdi: Hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz! Bu hain saldırılar bize şunu öğretti: Şerefli milletimizi sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenler rezil ve zelil olmaya mahkûmdur! Kim mazlumun, mağdurun, muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk’ın kudret, rahmet ve inayeti de onun yanındadır.

Allah’a sonsuz hamdolsun ki, bu topraklar asırlardır Müslüman yurdudur. Bu millet şüheda evladıdır. Bu ezanlar, bu cumalar İslam’ın şiarıdır. Bu dinin, tek bir harfi bile değişmeyen bir kitabı vardır. Bu dinin, en güzel örnek olma vasfına sahip bir Peygamberi vardır. Allah’ın bize verdiği bir akıl, bir kalp vardır. Bizim değişmez değerlerimiz, 14 asırlık engin bir tecrübemiz vardır. Hiçbirimiz Müslüman olarak bütün bunları bir tarafa bırakamayız. Aklımızı, idrakimizi, vicdanımızı bir kişiye ya da gruba teslim edemeyiz. Dünya menfaati için dinimizden geçemeyiz. Din-i mübin-i İslam’ı alet ederek dünyayı elde etmeye çalışanlara ise asla fırsat veremeyiz. (Diyanet İşleri Başkanlığı)

İzzetine sahip çıkmak için tanklara meydan okuyan Aziz Türk Milletine selam olsun!

15 Temmuz Fetö hain saldırısına korkusuzca direnen, kanlarının son damlasına kadar mücadele ederek destan destan büyüyen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. O zulmet dolu gecede fedakârca, kahramanca, ardını önünü düşünmeden işgalcilerin arşısına dikilen gazilerimize, elbette Büyük Türk Milletine şükran ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesile ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.

NOT: İskeçe’nin seçilmiş Müftüsü Sayın Ahmet METE beyin vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, Başta Batı Trakya Türkleri olmak üzere Türk-İslam alemine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.