SON DAKİKA
Hava Durumu

Hoş geldin rahmet, kalkan ve sıhhat ayı

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2023 12:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 12:08

Rahmet, mağfiret ve neticede cehennem azabından kurtuluş ayı olan Mübarek Ramazan’a ulaşmanın,  bu gece ilk teravih namazını kılacak ve  sahura kalkmanın sevinç ve hazzını yaşıyoruz.

Ramazan ayı: rahmet, takva, kalkan ve sıhhat demektir. Hak ile batılı birbirinden ayıran Kur’an’ın indiği ay. Vücudumuzun sağlık bulduğu, irademizin güçlendiği, kötülüklere kalkan olan orucu barındıran ay.

Yüce Allah (c.c) , yarattığı her şeyi çeşit çeşit ve farklı yarattığı gibi, gün ve ayları da hayır ve hasenat bakımından farklı yaratmıştır. Bazı günler diğer günlerden, bazı aylar da diğer aylardan daha üstün ve faziletlidir. 

Fazilet bakımından ve yüce kitabımız Kur’an’ın o ay içerisinde indirilmesi dolaysıyla en faziletli ay; içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayıdır. 

Şeytanların zincirlere vurulduğu, cehennem kapılarının kapandığı ve cennet kapılarının ardına kadar açık tutulduğu mübarek Ramazan ayı: Her yönüyle, biz Müslümanlar için fırsat ayıdır… 

Günah ve cürümlerden pişmanlık duyup, Rabbimize iltica etme ayıdır… Ramazan ayı öncesi yapılan tavsiyeleri, “hayatımızda tatbik etme ayıdır… İcra edilen görevlerde elde edilen büyük kazanımlar sebebiyle mükâfat ayıdır. Bir müddet dünya nimetlerinden mahrum bırakılan nefsi, “terbiye etme ayıdır… 

Kitabımız Kur’an’ın kendisinde indirildiği ay olması sebebiyle Kur’an’ı çokça okuma ayıdır.

Allah Teâlâ’nın büyüklüğünü ve bahşeylediği sayısız nimetleri düşünerek inzivaya çekilme ve tefekkür etme ayıdır… 

Çevremizde gördüğümüz, şahit olduğumuz yanlışları düzeltme, kötülüklere dur deme ayıdır.

İslami ve insani tavır ve davranışlarımızla, dost ve tanıdıklarımıza en güzel şekilde örnek olma ayıdır… 

Şeytan ve dostlarının etkisiz olması sebebiyle, bu ay “şeytan ve dostlarından uzaklaşma ayıdır… 

On bir ay boyunca yapılanları titizlikle gözden geçirip, eksiklik ve kusurlar var ise, o eksikleri telafi etme ayıdır. 

Ramazan ayı: Hakta sebat etme ayıdır. Sabrı tavsiye etme ayıdır. Tövbe etme ve bağışlanma ayıdır. Efendimizin yolundan gitme ayıdır. Örnek davranış sergileme ayıdır... Kalbi hastalıklardan arınma ayıdır…  Allah (cc)’ın ulvi sıfatlarını yüceltme ayıdır… Allah (cc)’ın güzel isimlerini zikretme ayıdır.

Bu kutlu ayda iftar sofralarında sadece ekmeğimizi, sadece suyumuzu değil, sevgimizi, içtenliğimizi ve kardeşliğimizi de paylaşmalıyız. Sahurda çalan davulla kalkıp inançlarımızın nurani ışıklarını, hep birlikte pencerelerimizden semaya ulaştırmalıyız.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bu günlerde Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Siyasi Partilerimiz kurum ve kuruluşlarımızın yapacağı toplu iftiraların bedelleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın tavsiyesi üzerine fitre ve zekatlarımızı deprem bölgelerine gönderilmesi ramazanımızı mamur edecek en güzel haslet olacaktır.

İnşallah manevi coşku ve lezzetin yaşandığı bir ay boyunca Türk-İslam âlemi diriliş ve silkinişle birlikte huzura kavuşur. Siz okuyucularımın ve aziz milletimin mübarek ramazan ayını manevi nimet ve güzelliklere vesile olması dileklerimle tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah hepinizi, hepimizi korusun ve gözetsin. Yardımını ve esirgemesini eksik etmesin.

                                                                                                                       

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.