SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey, Erdem ve Tanır!

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2024 21:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 21:44

Bu seçim döneminde iki aday kamuoyunda hayal kırıklığı yarattı. Bu adaylardan ilki CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey…

20 yıl Nilüfer’de belediye başkanlığı yapan, ikinci kez Büyükşehir’e talip olan Mustafa Bozbey dersine hiç çalışmamış.

Anlaşılan o ki Bozbey “Benim adım yeter” demiş, 2019’dan buyana geçen süreyi “ağustos böceği misali” saz çalarak geçirmiş.

Bu gerçek projelerini açıkladığında tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi. Tüm hizmet başlıklarda ortaya koyduğu yeni tek bir şey yok.

Hele; AK Parti’nin 2004 yılından beri en iyi yaptığı iş olan sosyal belediyecilik uygulamalarını, sanki hiç yapılmıyormuş gibi yeni projeler olarak kamuoyuna açıklaması Bozbey’i gözden düşürdü.

Haliyle Bozbey rüzgârının tesiri, sadece açık hava reklamlarına kadar ulaştı. Bazı meslektaşlarım “uyduruk anketlerle Bozbey’in yelkenlerini şişirmeye çalışması” da nafile…

Tecrübelerime istinaden söylüyorum;

31 Mart akşamı seçim sonuçları açıklandığında Cumhur İttifakı Adayı Alinur Aktaş’ın Bozbey’e atacağı 80 ila 100 bin arasındaki oy farkı kimseyi şaşırtmaz!

***

Hayal kırıklığına neden olan bir başka isim de CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem.

Tansu Çiller’in Başbakanlığındaki 50. Hükümet’te Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Şükrü Erdem, partisinin DEM ile olan ittifak ilişkilerini normalleştirmek adına seçmenin gözünün içine baka baka "Bana güvenin, Öcalan hain değil" ifadelerini kullanması herkesi şaşkına çevirdi.

Siyasi eleştirilerde “ihanetle” özdeşleştirilen, yine basında “küstah” bir yaklaşım olarak değerlendirilen bu cümlenin ardından kamuoyundan özür bile dilemeyen Erdem ile ilgili şöyle bir düşünce hasıl oldu:

Demek ki 50. Hükümet’in iş başında ve terörün en yoğun olduğu 1993-1995 yılları arasında Bakan Şükrü Erdem; Beşikteki bebekten, dağdaki çobana kadar binlerce masum insanı katili eli kanlı terör örgütü ve elebaşısının eylemlerini ihanet olarak görmemiş…”

***

Konu Mustafakemalpaşa’dan açılmışken;

Cumhur İttifakı MHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci’ye de değinmek istiyorum. Seçim çalışmalarını mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kanar’la birlikte yürüten, gittiği her yerde büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Ahmet Beygirci, 2024-2029 dönemine ilişkin iyi çalışılmış, uygulanabilir tam 28 proje başlığıyla vatandaşın oyuna talip.

Cumhur İttifakı’nın genç başkan adayı Beygirci, propaganda çalışmalarında algı belediyeciliğiyle değil MHP’nin Üretken Belediyecilik anlayışıyla Mustafakemalpaşa’yı ihya etmeye devam edeceklerini vurguluyor.

Peki neler yapacak Beygirci?

Mustafakemalpaşa Vizyon Merkezi, Orta Mahalle Semt Polikliniği, deprem master planı ve yeni terminal ile birlikte tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin projeler, Yalıntaş Gençlik Parkı ve Çocuk Sokağı Projesi, Yalıntaş-Behram mahalleleri arasına 4. Köprü, Bursa Caddesi’nin yeniden düzenlenmesi, açık ve kapalı otopark projeleri, köprü yenileme çalışmaları, bisiklet yolları gibi birçok çalışmaya imza atacak.

Turizmden, gençlik ve spora, eğitimden tarıma sosyal belediyecilikten akıllı şehirciliğe daha birçok çalışması var Beygirci…

***

Gelelim şu Kestel’de ahlaklı belediyeciliğin abidevi adayı YRP’li Önder Tanır’a…

Kurtlu ekmekten, belediyeye ait sosyal tesislerin ihalesiz olarak işletmeye verilmesine, bağışlardan sit alanındaki kaçak yapılaşmaya göz yumulmasına, Kestel Kent Meydanı İhalesi’nden belediyeye istisnai memur kadrosundan girip hızla yükselen isimlere, vatandaşla iletişimdeki sorunlardan reklamlarla şişirilen hizmetlere daha birçok konu başlığı gündemimizdeydi…

Gördük ki “Önder Tanır ve Ahlaklı Belediyecilik” başlığıyla kaleme aldığımız iki ayrı yazıya; YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan bile cevap veremedi.

Fatih Erbakan’ın suskunluğu büyük bir ihtimalle “bilseydik aday göstermezdik” düşüncesinden de kaynaklı olabilir.

Evet seçime sayılı günler kaldı.

Şimdilik bu kadar yeter.

Seçim sonrası Önder Tanır dosyasını yeniden açacağım.

Elimdeki tüm belgelerle…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.