SON DAKİKA
Hava Durumu

Ercan Özel köylünün geleceğiyle oynuyor!

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2022 22:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2022 10:26

Değerli dostlar, gazetecilik bir işin kıyısında kenarında dolaşmak değildir. Gazetecilik saha işidir, araştırma işidir.

Taraftarlık duygusuyla, kinle nefretle yapılmaz/yapılamaz…

Oturduğunuz yerden “kanaatime göre” ahkamı kesemezsiniz.

Bu iş “mış-muşla da olmaz” dedik, rotayı Yenişehir’e kırdık.

Malum Yenişehir’de İyi Parti İlçe Başkanı Ercan Özel, il özel idaresi ve köy tüzel kişiliklerinden mülkiyeti yerel yönetime devrolan arazilerin satış süreciyle ilgili bazı iddiaları gündeme getirdi.  

Önce Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Yıldız ile görüştüm.

Bakın ne diyor Orhan Yıldız:

“Derneğe üye 71 mahalle muhtarı, Yenişehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar ve Belediye Başkanı Davut Aydın’a verdiği satış yetkisinden son derece memnun. Karara destek veren bütün siyasi partileri meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Ortada şaibeli hiçbir konu yok. Meclis kararı ortada. Bu arazilerin köylüye satılacağı gerçeği de ortada. Zaten bu araziler, Yenişehir Belediyemiz tarafından köylüye kullandırıyordu. Ne var bunda? İYİ Parti İlçe Başkanı Sayın Ercan Özel neden bu süreci kötüleyip, köylüyü mağdur ediyorsun. Belediyenin bu arazilerle ilgili politikası alkışlanacak türden ve ben şu ana kadar tek bir muhtar arkadaşımdan aksi görüş duymadım. Vatandaş açısından önem arz eden bir konunun siyasi malzeme yapılması gerçekten üzüntü verici…”

***

Ardından Barcın Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Refik Yardım’ı dinledim.

Diyor ki Başkan Yardım:

“İlçedeki arazilerin satışı ile ilgili süreçte İyi Parti İlçe Başkanı Ercan Özel, yaptığı açıklamalarla hem kamuoyunu yanıltıyor hem de köylüyü mağdur ediyor…”

Ve ekliyor:

“Kooperatifin köyde halen kullandığı mülkiyeti Yenişehir Belediyesi’ne ait olan bizim de bedelsiz olarak faydalandığımız bin 300 metrekarelik taşınmazı satın alabilmek için üyelerimizden imza toplayıp yerel yönetime başvurduk. Bunun iki sebebi var. Birincisi kooperatifin yeni projesi için bankadan kredi çekeceğiz. Banka da teminat olarak bizden bir taşınmaz tapusu istiyor. Dolayısıyla kredi için bu arazinin tapusuna ihtiyacımız var. İkincisi daha dün iki TIR dolusu yem aldık, karda kışta koyacak yerimiz yok. Açıkçası İyi Parti İlçe Başkanı Ercan Özel, bizleri şaşkına çevirdi. Bu konu siyaset malzemesi yapılacak türden değil. Biz belediyeye diyoruz, ısrar ediyoruz, burayı bize satın diye. Biz istiyoruz söz konusu taşınmazı ve satışını. Bu yanlış ve kasıtlı açıklamalar Ercan Özel’e yakışmıyor. Belediye yönetiminin niyeti ortada ve kanunsuz hiçbir şey olmadığı gibi her şey şeffaf. Köylü bu işten memnun ve Belediye Başkanı Sayın Davut Aydın’ın yanında…”

***

Daha ne desin başkan bilmiyorum ama bir de İyi Parti çevrelerine yakın olarak bildiğim, hatta hatırladığım kadarıyla partinin ilçe kurucuları arasında ismi geçen Barcın Köyü Muhtarı İsmail Yüksel’e de sordum…

İlk cevabı “Yazık gerçekten yazık. Böyle siyaset mi olur. Aradım İyi Parti İl Başkanı Sayın Selçuk Türkoğlu’na durumu aktardım” şeklinde oldu…

Ardından şöyle devam etti:

“Bunca yıldır siyaseti takip ederim. Böyle bir şey görmedim. İyi Parti İlçe Başkanı Ercan Özel’in yalan yanlış beyanatları köylüyü mağdur ediyor. Yahu arkadaş bu araziler köylünün ezelden beri kullandığı taşınmazlar. Alınan kararda ve belediye başkanına verilen yetkide bir şaibe varsa bunu herkesten önce biz söyleriz. Geçeriz Ercan Özel’in arkasına hadi bakalım çık açıkla deriz. Böyle bir durum da yok ve Ercan Özel siyasi şov uğruna köylüyü mağdur ediyor. Kaldı ki daha henüz ortada satış da yok. Biz köylüler almak istiyoruz bu arazileri. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Davut Aydın da köylünün yanında duruyor. Sonra 300-500 metrekare yerler bunlar. İyi Parti İlçe Başkanı Ercan Özel, yalan yanlış beyanatlarla köylünün geleceğiyle oynuyor. Meclis karar almadan önce durumu kendisiyle ve bütün belediye meclis üyeleriyle de görüştüm. Amacı ne anlayabilmiş değiliz ve böyle bir siyaset anlayışını da onaylamamız mümkün değil.”

***

Evet, Sayın Ercan Özel’in amacı nedir, bileniniz var mı?

Sahi Ercan Özel, siyasetçinin bir işi olmalı. Gerçekten siz ailenizin geçimini hangi mesleği icra ederek sağlıyorsunuz?

Size net bir sorum olsun:

Sadece köylüye açık tutulmak istenen satış süreçlerine dahil olmak mı istiyorsunuz? Girin o zaman ihaleye… Siz de Yenişehirlisiniz…

Bir soru da İyi Parti İl Başkanı Sayın Selçuk Türkoğlu’na olsun:

Onca köyde buluşmalar düzenliyorsunuz, gerçekten Yenişehir’de ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Yasal ve mevzuata uygun süreçte nedir sizin ilçe başkanınızı rahatsız eden konu?

***

Son söz:

Siyaset milleti mağdur etmek için yapılmaz, siyaset; milletin önünü açmak için yapılır…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.