SON DAKİKA
Hava Durumu

O koltukları hak ediyor musunuz?

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2022 18:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2022 06:24

Birkaç gündür Kırcılar Anadolu Lisesi’nde yaşanan ve bütün milli eğitim yöneticilerinin şapkasını önüne koyup düşünmesi gereken “sosyal bir faciayı” konuşuyoruz…

Yazık gerçekten çok yazık…

Pırlanta gibi bir öğretmen, müfredat doğrultusunda ders konusunu işliyor.

Tek derdi;

Öğrencilerini bilgiyle donatmak, ülkeye, millete, ailelerine ve kendilerine faydalı bireyler haline getirmek…

Bu sırada elinde cep telefonu olan 15 yaşındaki öğrencisi, görüntülerini çekip, arkadaşlarıyla kurdukları “Kırcılar İstihbarat Teşkilatı” isimli Whatsapp grubunda paylaşıyor…

Sonra da o yaştaki çocukların normalde “okuldan aldıkları milli ve aileden verilen ahlaki terbiyeye” yakışmayacak türden konuşmalarla öğretmenimizi rencide ediyorlar.

***

Ardından durumu kabullenmeyen bazı öğrenciler, öğretmeni bilgilendiriyorlar. Videoyu izleyip, kahrolan öğretmenimiz derhal durumu okul idaresine bildiriyor.

İddiaya göre Lise Müdür Metin Yıldız, “Çocuk bunlar, okulun adı çıkmasın, disiplin cezalarıyla gereğini yaparız” şeklinde cümlelerle olayı kapatma telaşına düşünce, şaşkına dönen öğretmen çareyi Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmakta buluyor.

Bunun üzerine öğrenciler hakkında “cinsel taciz” iddiasıyla tahkikat başlıyor ve Küçükbalıklı Polis Merkezi Amirliği olaya adı karışan herkesin ifadesine başvuruyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili bir idari soruşturma başlatıyor ve okula müfettiş gönderiyor.

***

Dedim ya yazık gerçekten çok yazık!

Muhtemelen yaşları 15-16 olan 4 öğrencinin durumu okul disiplin kurulu gibi kolluk gücünün yürüttüğü tahkikatın ardından adli yargıda da değerlendirilecek. “Nasıl bir disiplin cezası alırlar, ya da yargı nasıl bir karar verir” bilemiyorum ama bu 4 liseli genç, ilerleyen yıllarda hep önlerine çıkacak kötü bir sicille yaşayacak.

İdealist öğretmenimiz ise bu tatsız hadiseyi ömür boyu aklından hiç çıkartmayacak.

***

Peki bu olan bitenden gerçekte kim sorumlu?

Faturayı kime kesmek gerekiyor?

Elbette ki başta Müdür Metin Yıldız olmak üzere okulun bütün idarecilerine…

Ardından okulun bağlı olduğu Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer’e…

Bursa’ya yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, bu olayla ilgili ne düşünüyor bilmiyorum ama benim gerekçem oldukça açık…

Yani yasal…

Bakın geçen yıl Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Yönetmeliği’ni yeniledi. Yönetmelikte açık açık şu vurgu yapılıyor:

Liselerde disiplin olayları cezaya dönüştürülmeden önce tedbir alınacak. Öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek. Ancak okul yönetimleri özel durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilecek. Öğrencilerin okul içi ve okul dışındaki çalışmalar ile eğitim içerikli diğer faaliyetlere ilişkin belgeleri, elektronik ortamda e-port folyo olarak kayıt altına alınabilecek.

***

Ah Metin Yıldız ah!

Keşke yönetmeliği uygulayabilseydin.

Bütün sosyal medya hesaplarını askıya alman, okulun sitesindeki fotoğrafını kaldırman idareciliğinle ilgili bu kusuru örtmez/örtemez…

Bu kusurla yüzleşmelisin!

Gerçi Barbaros Ortaokulu Müdürü iken, 20 kadar öğretmenin hakkındaki şikâyeti üzerine geçirdiğin soruşturma sonrası, tepkileri geçiştirmek adına Metin Yıldız’ı önce Panayır Ortaokulu’na sonra da Kırcılar Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne atayanların da bu olayla yüzleşmesi gerekiyor…

Anladınız mı şimdi “liyakat” ilkesini dikkate almadan yapılan atamaların nasıl bir sosyal faciaya yol açtığını, açabileceğini

***  

Çok mu zor öğrencilerin telefonlarını bir kutuda toplamak, muhafaza etmek… Çok mu zor aileleri uyarmak, okul idarecilerini bu yönde harekete geçirmek… Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Gürhan Çokgezer, hangi okul ziyaretinizde bu uyarıları yaptınız?

Geçen yıl Resmî Gazetede yayımlanan yönetmelikle ilgili okul müdürleriyle kaç kez toplantı düzenlediniz?

Allah aşkına bakanlığımızın bir ihtiyacı görüp, olası sıkıntıları bertaraf etmek adına çıkardığı bu yönetmeliği uygulamakta bile aciz olanların eğitim kurumlarının makamlarını işgal etmeye ne hakkı var?

Sayın Metin Yıldız, Sayın Gürhan Çokgezer siz şimdi;

Doğuştan insanda var olan cevheri işlemek, özü geliştirmek amacı taşıyan eğitimin verildiği bir kurumda, yönetmeliği uygulamayarak 4 gencimizin hayatını karartmış, ailelerini perişan, pırıl pırıl öğretmenimizi de rencide etmiş olmadınız mı?

Hadi elinizi vicdanınıza koyun da cevap verin:

O koltuklarda oturmayı gerçekten hak ediyor musunuz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.