SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD…

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2022 16:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2022 16:57

Nedir sendeki keramet?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arkasında 8 saatlik bir kayıp zaman ve bu zaman dilimi içinde neler yaptığı, kimlerle görüşüp konuştuğu ile epeyce sorular bırakan bir ABD gezisinden henüz dönmüşken; şimdi de İP’liler ABD’ye uçmuş!

Tesadüf mü?

Bence değil…

Meral Akşener’in 6+1’li masada Kemal Kılıçdaroğlu ile yürüttüğü gerilim üzerine kurgulanmış siyasetini izlediğimizde ve her iki partiye yazdıkları senaryoda rol veren “dış dostlar”ın aynı olduğu göz önüne alındığında İP’lilerin de aynı mahfilleri ziyaretleri beklenirdi de zamanlaması oldukça manidar.

Neyse; biz gelelim İP’li heyetin ABD ziyaretine:

Heyette İP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan ve onun yardımcısı Ali Karamemiş yer alıyormuş.

Erozan’a göre TÜRK-ABD ilişkilerinde tespit ettikleri hususları istişare etmek üzere gidiyorlarmış. Ama kimlerle görüşecekleri tıpkı Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinde olduğu gibi net değil.

Ancak İP’in pandemi öncesi BARKEY Vakfı’ndan görüşme talep ettiğini, araya pandemi girince bu görüşmenin gerçekleşmediğini biliyoruz.

Dolayısıyla gecikmiş randevunun gerçekleşmesi oldukça muhtemel.

Gelelim konunun en kritik noktasına!

BARKEY Vakfı Henri Jak Barkey adlı şahsın kurduğu bir kuruluş.

H.J. Barkey’in FETÖ’nün ABD ayağı olan RUMİ FORUM Organizasyonunda aktif görev alan ve FETÖ’cü Prof. Ali Yurtsever ile ABD’de lobi faaliyetleri yürüttüğü ise bilinen bir gerçektir.

Barkey’in ailesi aslen İzmirli, kendisi ise İstanbul’da doğup büyüyen Musevi asıllı Türk vatandaşı.

Eğitimini de Pensilvanya Üniversitesinde tamamlamış. Graham Fuller ile birlikte “Kürt Sorun” adlı bir kitap yazmışlar…

Ne kadar ilginç değil mi?

Bitmedi:

PKK terör örgütü elebaşısı 1998’de Suriye’den çıkıp Roma’ya gittiğinde yine Graham Fuller ile birlikte İtalya’ya Abdullah Öcalan ile görüşmeye giden kişidir H.J. Barkey.

Yeter mi, yetmez elbette:

Bu H.J. Barkey aynı zamanda CFR (Council on Foreing Relations – Dış İlişkiler Konseyi) adlı ABD’de kirli ilişkileri ve ABD müesses nizamı ile olan derin bağları ile bilinen bir düşünce kuruluşunun da yönetim kurulu başkanı.

Ve bu CFR adlı kuruluşun ismi 15 Temmuz hain FETÖ’cü darbe girişimi ile o dönemlerde sıkça anılmış, hatta darbe girişiminin planlayıcılarından olduğu iddia edilmişti.

Şimdi İP’li isimler de ABD’de bir süre kaybolursa şaşırmayın.

Zira bulunacakları yer belli.

Telaş etmeyin.

İyi mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.