SON DAKİKA
Hava Durumu

Ali Özkan’la gerçek belediyecilik

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2024 12:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 12:46

Karacabey denince akla tarım ve hayvancılık geliyor.

Biliyorsunuz Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan göreve geldiği günden beri tarımsal yatırımlar, turizm yatırımları ve teknolojik yatırımlar olarak 3T vizyonuyla başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Aynı zamanda ilçenin dört bir yanında yürüttüğü altyapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Şehir içi ve kırsal mahallelerde de tadilat çalışmalarıyla ilçenin modern hale gelmesi için elinden geleni yapıyor.

UEDAŞ ile işbirliği yaparak elektrik kesintilerine sebep olan havai elektrik hatlarının yüzde 90 oranında yer altına alınmasını sağladı.

Kısacası göreve geldiğinden bugüne Karacabey’in çehresini değiştirdi.

İki dönemdir Karacabey Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Ali Özkan artık ustalık dönemine geçiyor.

O yüzden yeni döneme de hayli iddialı hazırlanmış.

Karacabey de ‘’gerçek belediyecilik’’ anlayışıyla yatırımların hız kesmeden devam edeceğini ve yeni dönemde Karacabey’in altın çağını yaşayacağını söylüyor.

Yeni projelerinden bazılarını sıralayacak olursak;

Karacabey Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulacak,

Afet farkındalığı kompleksi hizmete girecek,

İlçeye depreme dirençli rezerv yerleşim alanları sağlanacak,

Karacabey Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi yapılacak,

Türkiye’nin dört bir yanında üretici ve çiftçilerin katılımıyla ilgi gören Karacabey Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı içinde daha geniş kapasiteli bir fuar ve etkinlik alanı ilçeye kazandıracak,

Karacabey’e rehabilitasyon ve yaşlı bakım merkezi, okçuluk kompleksi, yarı olimpik yüzme havuzu kazandırmayı hedefliyor.

Karacabey’in 3T vizyonunun önemli parçalarından biri olan teknolojik yatırımlar noktasında da çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Başkan Özkan, güçlü Türkiye yolunda teknoloji üreten ve geliştiren gençlere ihtiyaç duyulduğunu, bu noktada da genç mühendisler ile öğrenciler için teknoloji atölyesi ve kuluçka merkezini Karacabey’e kazandıracaklarını söyledi.

Başkan Ali Özkan, 3T vizyonunun önemli parçalarından biri olan turizmle ilgili çalışmaları yeni dönemde de hız kesmeden sürdüreceklerini ifade ederken, Karacabey Longozu ve Ihlamur Ormanları Milli Parkı ile Karacabey’in turizm pastasından daha fazla pay almaya devam edeceğini ifade etti.

Kırsal yerleşim alanları genişletilerek, kırsala dönüş teşvik edilecek. Özellikle pandemi sürecinden sonra Türkiye’de kırsala dönüşün hızlanmaya başladığını aktaran Özkan, “Karacabey’imiz, zengin coğrafyasında organik ve doğal tarım faaliyetleri ile bir üretim merkezi konumumda. Ayrıca 23 kilometrelik Türkiye’nin en uzun doğal kumsalı, Marmara Denizi’ne olan kıyıları ve hemen yanı başımızdaki longoz ormanı, ıhlamur ormanı ile sağlıklı ve doğal yaşam için ideal kentlerden biri. Özellikle pandemi sürecinden sonra, alternatif turizmin yaygınlaşması ile kentimize olan ilgi de her geçen gün daha da artmaya başladı. Bu anlamda biz de kırsal yerleşim alanlarımızı daha da genişleterek, kırsala dönüşü teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken de kırsal turizm alanlarıyla ilgili yeni rotalar da oluşturacağız” diye konuştu.

Özkan, özellikle Karacabey’in domates, defne, kırmızıbiber, soğan, saç tava, ıhlamur ve mihaliç peyniri gibi lezzetlerinin, yöresel ürün pazarı ile geleceğe taşınacağını da sözlerine ilave etti.

Evet, anlaşıldığı üzere Ali Özkan ustalık döneminde de önemli projelerle Karacabey’den çok bahsettirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.