SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey ve 3T

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2022 05:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2022 10:56

CHP’li Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ardından, AK Partili Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yatırım ve projelerini anlattığı basın toplantısına katıldık.

Özkan’ın hedefi Bursa medyası olunca; yer seçiminde “ulaşım ve süre” faktörü dikkate alınarak Uluabat Gölü’nün kıyısında son zamanlarda yıldızı parlayan Eskikaraağaç Köyü tercih edilmiş.

Avrupa Leylek Köyleri Ağı’nın Türkiye’deki tek temsilcisi Eskikaraağaç’taki Leylek Köy Göl Evi’nde düzenlenen basın toplantısına Ali Özkan’ın, bir yanına AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan’ı, diğer yanına MHP İlçe Başkanı Hilmi Kaya’yı alarak çıkması ilçedeki Cumhur İttifakı’nın uyumu konusunda da net mesaj veriyordu.

Gerçi Başkan Ali Özkan, ülkücü kökenden gelen bir siyasetçi. Hatta hayatının İstanbul’daki bölümünde merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile yakınlığını da bilmeyen yok. Dolayısıyla MHP camiasıyla Özkan’ın sorun yaşaması pek ihtimal verebileceğiniz bir konu değil zaten.

***

Ali Özkan’la birlikte basının karşısına geçen isimler arasında AK Parti Karacabey Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sibel Bilgin ile Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Vural, Hatice Kılıç ve Gökşen Akgör’ün yer aldığını belirtmemiz gerekiyor. Sanki Ali Özkan, bu isimlerle de partimle de aram iyi kadromla da son derece uyumlu çalışıyoruz mesajı vermek istiyordu.

Biliyorsunuz bundan 8 yıl önce Ali Özkan Karacabey Belediyesi’ne seçildiğinde mottosunu “Tarım, Turizm ve Teknoloji” odaklı yerel yönetim anlayışı olarak açıklamıştı. Başkan Özkan’ın 3T olarak formüle ettiği bu motto, basın toplantısında anlatılanlara bakacak olursak birinci dönemde olduğu gibi ikinci dönem de ilkesel bir duruş olarak yatırımlar ve projelere yansımış.

Hatta bu ilkesel duruşu Ali Özkan “3’lü olsun güçlü olsun” şeklinde slogana dönüştürmüş.

***

Tarım, turizm ve teknoloji odaklı yatırım ve hizmet anlayışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı katkıyı da özellikle vurgulayan Ali Özkan, hangi yatırımların üzerinde durdu diye soracak olursanız!

İlk sıraya TEKNOSAB’ı koymuş Başkan Özkan…

Bu başlıkta şunları ifade etti:

“Müteşebbis heyetinde yer aldığımız TEKNOSAB’da yatırımlar hızlandı, tamamlandığında 150 bin kişiye istihdam sağlanacak. Planlı kentleşmeden yanayız. Arıtmasıyla, yapılanmasıyla TEKNOSAB doğru bir proje. Sanayi olmadan ülkelerin üst lige çıkması mümkün değil. Bu bilinçle; çevreye, doğaya, insan sağlığına zarar vermeyen sanayileşme gerekiyor. Yanlış bir yapılaşmaya Karacabey’de müsaade etmeyeceğiz. Ulaşım noktasında hızlı tren avantajımız da var. Kentimizin merkezinde yer aldığı büyük ölçekli ulaşım yatırımlarının hem ulaşım ve zaman hem de tarıma dayalı sanayi ürünlerinin o pazarlara yetiştirilmesi açısından çok büyük avantajı var.”

***

Bu cümleler arasında hızlı tren bölümü mutlaka sizin de dikkatinizi çekmiştir. Planlanan takvimin çok gerisinde kalan hızlı tren projesinin nedense Bursa-Yenişehir etabı gündeme geliyor ama Karacabey-Bandırma etabı hiç dillendirilmiyor. Oysa projenin tam ismi Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi…

Belki de Başkan Özkan yakın zamanda Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı’nın TEKNOSAB’da düşünülen Lojistik Merkez’e bağlanması yönünde BTSO’nun öncülüğünde atılan adımları ve hızlı trenin sadece Bursa değil, Karacabey’in de beklediği bir yatırım olduğunu anımsatmak istedi.

***

Evet, Başkan Özkan, değerlendirme toplantısına iyi hazırlanmış…

Hatta genel bütçeyle sürdürülen örneğin Gölecik ve Yeşildere barajları gibi son durumlarını da yakın takibe almış.

Özetle Başkan Özkan diyor ki:

Altyapı, ulaşım, turizm, kültür-sanat, spor ve sosyal belediyecilik gibi alanlarda çok sayıda projeye imza atıyoruz. 40 yıllık altyapı sorununa neşter vuruldu. İçme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, havai elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları hızla sürerken, fiber optik altyapı da yenileniyor. Tabiri caizse yeniden bir şehir kuruluyor Karacabey’de.”

Devamın da ise genel bütçeyle yapılan yatırımlar da tamamlandığında Karacabey’in 100 yıllık rüyasına kavuşacağını vurguluyor…

***

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın toplantıda üzerinde durduğu KaracaTeras Projesi’ne de değinmek gerekiyor. Şöyle özetledi Başkan Özkan projesini:

“KaracaTeras Projesi ile mevcut pazar alanı yenileniyor, 750 araçlık yer altı otoparkı ve sosyal alanlar ile 40 bin m2’lik devasa bir proje ortaya çıkacak, yakında bunun çalışmalarına başlıyoruz…”

Proje konusunda Başkan Özkan’ın kararlı duruşu öteden beri biliniyor. Yalnız takip ettiğimiz kadarıyla esnaf, Başkan Özkan’la aynı doğrultuda düşünmüyor…

Nitekim Başkan Özkan’ın icraatlarını değerlendirdiği basın toplantısının akşamında AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin ile birlikte 8 oda başkanıyla bir araya geldiği bilgisi ulaştı bize…

AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan’ın da katıldığı toplantıda Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay, Terziler ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Barbaros, Kahveciler Aşçılar Köfteciler Gazozcular ve Tatlıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Burhan Altıntaş, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İlhami Kösem, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Altıparmak, Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Nusret Orumdaş, Demirci Marangoz ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Sındıran ile Kunduracı Saraç ve Benzerleri Odası Başkan Vekili Mehmet Tekirgöl projeye ilişkin düşüncelerini paylaşmış…

Özellikle de Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Nusret Orumdaş, geçmiş dönem milletvekillerinden Önder Matlı’nın ismini taşıyan kapalı pazaryerinin yine Ak Partili Belediye Başkanı Ergun Koç döneminde inşa edildiğini belirterek, yıkılmasına şiddetle karşı çıkmış. Hatta konuyu yargıya taşıyacağını dile getirmiş.

Bu kriz nasıl çözülür bilemiyoruz!

Lakin sabır ve anlayış, şu günlerde hepimizin ihtiyaç duyduğu iki önemli kavram…

Hatırlamak ve sürekli akla getirmek gerekiyor.

***

Son olarak Başkan Ali Özkan’ın icraatları içinden birini çok beğendiğimi daha doğrusu takdir ettiğimi de belirtmeliyim…

O da böylesine ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir süreçte tamamlanan aşevi ve bu aşevinden her gün bin 200 vatandaşa sıcak yemek ulaştırılıyor olması.

İşte yalın bir belediye projesi…

Düşünenden ve yapandan Allah razı olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.