SON DAKİKA
Hava Durumu

Matbah-ı İnegöl Menüsü!

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2022 19:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2022 08:09

Çarşamba akşamı Marrion Hotel Çırağan Salon’da “Gastro İnegöl” tanıtım toplantısına katıldım.

Biliyorsunuz;

İnegöl Bursa’mızın merkez dışındaki en büyük ilçesi ve bugün;

Tarihi süreçte özellikle son 150 yılda Kafkaslar ve Balkanlar’dan aldığı yoğun göçle kültürel anlamda müthiş bir zenginliğin adresi haline gelmiş durumda.

Evet, “İnegöl” denilince aklımıza ilk önce mobilya geliyor.

Sektörün önemli markaları gibi Türkiye’nin en büyük mobilya alışveriş merkezi burada...

İnegöl’ün bir başka marka değeri de Oylat ve kaplıcaları…

Şelale ve yaylaları gibi sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra zengin tarihi mirası ve bu mirasın yansıtıldığı müzeleriyle de fark yaratan bir şehrimiz!

***

Evet Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde öne çıkan Osman Bey’in silah arkadaşı Turgut Alp’in diyarı İnegöl, şimdi marka değerine yeni bir değer daha eklemek amacıyla harekete geçmiş durumda…

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın büyük çabasıyla organize edilen “Asırlık Lezzetler Projesi” ile yeni bir hedef ortaya konuldu:

Gastro İnegöl…

Gerçekten de son dönemde sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok bölgesinde gastronomi turizmi ön plana çıkmış durumda.

Bu nedenle birçok şehirde ziyaretçilere hem yörenin kültürünü ve geçmişini yaşama imkanı sunuluyor hem de yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşatılmak isteniliyor.

Elbette ki bu çaba, turistlerde seyahat motivasyonu yaratıyor ve seyahat tercihlerinin şekillenmesine neden oluyor.

***

Eee boşa söylememişler, “At binenin kılıç kuşananın” diye…

Hizmetleriyle, “klasik belediye hizmetlerini yaptık, herkes de yapıyor” mesajı veren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçesinin ekonomisine katkı sağlamak adına turizmde artık moda olan “gastronomi” dalında, hem de 2 yıl gibi süren çalışmaların ardından İnegöl’e iddialı bir adım attırmış oldu.

Zaten İnegöl gastronomi alanında köftesiyle ün yapmış bir şehirdi, şimdi bu tarihi lezzete; “Matbah-ı İnegöl Menüsü (İnegöl mutfağı menüsü)” ile yenileri eklenmiş olacak.

İnegöl Çorbası, İnegöl çiftetellisi, Kestaneli Kalem sarma, İnegöl Balkabağı Humusu, Çıbrıkalı Peynir, Ispanaklı Ulevak, Kıymalı Patatesli Boşnak Böreği, Kıymalı Pırasalı Arnavut Böreği, Yumurtalı İnegöl Piyazı, İnegöl Büryan, Kuru Erikli Yahni, İnegöl Tepsi Mantısı, İnegöl Sütlü Kadayıf Tatlısı, İnegöl Kabak Tatlısı, İnegöl Çilek ve Yaban Mersini Lokumu da artık tarihi ilçemizin yeni lezzetleri olarak ziyaretçilerine sunulacak…

***

Zaten bu niyeti İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da yaptığı konuşmayla ortaya koydu.

Alper Taban, İnegöl’ün bu alandaki amacını şu cümlelerle aktardı:

İnegöl’ümüz büyüyor, gelişiyor. Sanayi gücüyle, tarımıyla, turizmiyle ve insan gücüyle beraber gelişmeye devam ediyor. Bizler de şehrimizi tüm bu alanlarda geliştirmek adına çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bugün de buradaki amacımız turizmde ve turizmin önemli bir ayağı olan gastronomide şehrimizi ön plana çıkartarak bu ağın içerisine dahil olmak, bu pazardan daha güçlü pay alabilmek, aynı zamanda şehrimizi daha güçlü şekilde tanıtabilmek…
***

Bu arada biraz da tanıtım toplantısından bahsedecek olursam;

Hepsi birbirinden lezzetli yemek ve tatlı ikramının, geleneksel kıyafetlere bürünen kızlarımızla yapılması, programa ayrı bir güzellik kattı.

Tanıtımı yapılan Gastro İnegöl logosunu da çok beğendim…

Özetle;

Tam 2 yıl süren bilimsel bir araştırmanın ardından ayakları yere basan örnek bir projeye imza atmış Alper Taban başkanlığındaki İnegöl Belediyesi.

Bize de kutlamak ve alkışlamak düşer!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.