SON DAKİKA
Hava Durumu

Sevinin çocuklar, övünün büyükler…

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2024 13:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 13:03

Üç aylık seçim sürecinde başkan ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesi sonrası, kısa bir seçim trafiği yaşayarak 31 Mart yerel seçimlerini geçirdik. Araya dokuz günlük bayram tatili girdi, derken her şey bir çırpıda geldi geçti. Başkanlar mazbatalarını da aldı, rutine döndük…

Seçilmiş tüm başkanlara yeni dönem için başarılar diliyorum. Bundan sonrası önemli…

Şimdilerde ise yeni yerel yöneticilere hayırlı olsun ziyaretleri başladı.

Başkanlar bir yandan gelen gideni ağırlıyor, diğer taraftan başına geldikleri kurumun alacak verecek durumunu çıkarıyor.

Hatta bazı belediyeler borç-alacak durumunu belediye binalarına büyük puntolarla asıyor. Temennimiz kendi dönemleri bittiğinde de aynı puntolarla durumu deşifre edebilmeleri…  

Belediyelerin borçlu olması normaldir aslında. Hizmet etme yükümlülüklerini yerine getirirken haliyle borçlanmaları da doğal. Ancak savurganlık yapılmışsa, bütçenin kaldıramayacağı borçlar oluşmuşsa, elbette yanlış yapılmıştır ve böylesi bir durumda yeni belediye başkanlarının işi zor olacak. O nedenle de seçim çalışmaları dahilinde vatandaşa verdikleri sözleri bakalım kaç başkan yerine getirecek…

***

Şimdi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mıza az bir süre kaldı.

Bu kapsamda belediyelerin miniklere yönelik programlarını da yakından takip edeceğiz.

Erkan Aydın başkanlığındaki Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinlikleri paylaştı.

Görünen o ki; Osmangazi Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan bu özel gün için birbirinden güzel etkinlikler hazırladı. Çocukların renkli bir bayram geçirmesini sağlayacak olan kutlamalar, 21 Nisan Pazar günü saat 14.00’da Demirtaş Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan etkinlikler ile başlayacak. Birbirinden eğlenceli yarışmalar, gösteriler, şişme oyun parkı, jonglör, transformers, karaoke ve yüz boyama etkinlikleri çocukları bekliyor olacak. Etkinliklere katılarak gönüllerinde eğlenecek olan çocuklar için gün sonunda çeşitli ikramlarda bulunulacak.

23 Nisan Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan bayram korteji ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu doruğa taşınacak. Abdal Meydanı’ndan başlayacak olan bayram korteji, Cumhuriyet caddesi boyunca ilerleyecek ve Zafer Plaza Meydanı’nda son bulacak. 26 Nisan Cuma günü saat 14.00’da Dikkaldırım Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Koza Çocuk Akademisi gösterisi ile de etkinlikler sona erecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenecek tüm etkinliklere Osmangazili çocukları ve ailelerini davet eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza bir bayram hediye ederek de ne kadar özel bir lider olduğunu ortaya koymuştur. 23 Nisan için hazırladığımız etkinlikler ile çocuklarımızın yüzleri gülecek ve doyasıya eğlenecekler. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Ulu Önderimizin yolundan ilerleyerek bizler de geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Evet, 23 Nisan tarihi çocuklara armağan edilen bir bayram günü ama genci, yaşlısı, büyüğü, küçüğü her birimiz bu bayramı coşkuyla kutluyoruz.

Her yıl yapılan kutlamalar bizleri de çocukluğumuza götürüyor.

Kaç yaşına gelirsek gelelim içimizdeki çocuk her zaman orada…

Çocukluğum geldi aklıma!

“Sevinin çocuklar, övünün büyükler, 23 Nisan kutlu olsun” diye tempo tutardık hep bir ağızdan...

Evet, hep neşeyle doldum 23 Nisanlarda.

Hep neşeyle dolduk.

Milli bayramlarımız,  millet olarak varlığımızın sembolü.

Neden kutluyor olduğumuzun bilinci ile en büyük coşkuyla kutlayalım bayramlarımızı, unutmayalım, unutturmayalım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.