SON DAKİKA
Hava Durumu

Söz

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2021 06:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2021 06:22

Ne güzel söyler Yunus Emre:

Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı. 

Söz ola ağulu aşı, yağ ile bal ede bir söz.”

Sözler vardır, insanları birbirine düşürür; kavgalara, savaşlara sebep olur. Öyle de sözler vardır ki, savaşları bitirir, barış ve huzura vesile olur.

Yunus Emre, buhranlı bir dönemin insanıdır. Onun yaşadığı yıllarda dalga dalga gelen Moğol orduları Anadolu’yu harap etmiş, ayrıca üst üste gelen kıtlık ve kuraklık yaşamı hayli zorlaştırmıştır. Haçlı seferleri, Moğol baskınları ve iç karışıklıkların hüküm sürmesi neticesi hayat çekilmez bir hal almıştır.

Millî bütünlüğün yıkıma uğradığı yıllardır. Selçuklu Devleti’nin taht kavgaları sebebiyle temelinden sarsıldığı, insanların adeta birbirine düşman olduğu, yüksek makam ve mevki hırsının yöneticileri sarıp sarmaladığı o yıllarda; Yunus’un birlik üzerine, beraberlik üzerine, sevgi üzerine söylediği sözler adeta insanların üzerine bir rahmet gibi yağmakta, kutlu bir yol alışa kilometre taşı olmaktadır…

Zaman, Yunus gibi sevdalı olmanın zamanıdır.

Her zaman olduğu gibi en çok ihtiyacımız olan, gönülleri ferahlatan, ümitleri tazeleyen, birlik ve beraberliğe davet eden güzel sözler söylemek ve duymaktır.

İşte www.sozbursa.com ‘da bu şuurla söz üstüne söz söylemenin değil sözün özünü, doğrusunu söylemenin peşinde olacaktır.

Söz Bursa; Hak ve hakikatten ayrılmadan Yunus gibi ilimle gönlün birleştiği pencereden bakarak, Bursa’mıza haberlerimizi en tarafsız, en doğru ve en kısa sürede ulaştırmak hedefinde olacaktır.

Sözümüz var Bursa’ya diyerek yola çıkan Söz Bursa; bu kadar özelliğin bu kadar güzelliğin beldesi olan Bursa’ya verdiği sözü en güzel şekilde yerine getirmenin büyük fedakârlığı içerisinde olacaktır.

Yeşilinden, dağına, denizine, gölüne, ovasına;

Şifa merkezi kaplıcasından, her türlü turizmine

Tarihine, kültürüne;

Ticaret merkezliğinden kadim başkentliğine;

Evliyasından, padişahlarına, yaşamış ve yaşayan tüm güzel insanlarına kadar

Sözün en güzel şekil aldığı beldelerden biri olan Bursa’da sözü eğmeden bükmeden yerli yerince konuşmanın çabasında olacaktır.

Özel bir günde, özel bir yayıncılık ile Bursa’mıza haberleri tarafsız, ilkeli ve doğru sunmanın çabası bizden, memnuniyetlerinizi çevrenize, eleştiri ve önerilerinizi bize yapmanızı bekliyoruz.

Lokman Hekim’e sormuşlar:

“Hastalarımıza ne yedirelim?”

Demiş ki:

“Acı söz yedirmeyin de ne yedirirseniz yedirin”

Güzel haberlerde, güzel günlerde birlikte olmak;

29 Ekim 2021 tarihinde yayın hayatına geçen internet gazeteniz Söz Bursa’da sözümüzü tutabilmenin, sözlerimiz ile Bursalı hemşerilerimizle buluşabilmenin heyecanı ve gururu ile “gayret bizden tevfik ve takdir Allah’tandır” diyor, siz değerli dosttan destek ve dualarını esirgememelerini rica ediyoruz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.