SON DAKİKA
Hava Durumu

CIA, MI6, BND Şubeleri: Yabancı STK/vakıflar!

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2022 11:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 11:00

Yabancı STK/Vakıfların, milli birliği bozucu faaliyetlerde bulunduğu ve 4 tanesinin faaliyetinin sonlandırıldığı 2017’de Başbakan yardımcısı tarafından, yine bunların emperyalizmin yeni savaş taktiklerinin uzantısı olduğu ise 27 Ocak 2021’de Cumhurbaşkanı tarafından ifade edildi.

Yani bu yapıların hedef ülkenin iç bünyesini ele geçirme amacı yönünde, algıları gerçeğin önüne koyarak, milli ve manevi değerleri etkisizleştirip kitle kontrolünü sağlamaya çalıştıkları ve de emperyalizme karşı mücadelede duyarsızlaştırma çalışmaları yaptıkları en yetkililer tarafından açıklandı.

Şimdi bu açıklamalardan sonra devletin doğal olarak dikkatli ve hassas davranması beklenir.

Ama öyle olmuyor işte!

NATO tartışmalarındaki akılda kalıcı cümlelerden biri ‘’Müslüman, aynı delikten iki defa ısırılmaz’’ idi ama yabancı STK/Vakıf konusunda Müslüman defalarca ısırılıyor.

Örnek mi?

Belli başlılarını sıralayayım;

İngiltere’nin, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Şanlıurfa merkezli, ‘Save the children International’, Kagk’ı (*) ,2021’de 2 yıl,

ABD’nin Gaziantep, Hatay merkezli ‘Plan International Inc’, Kagk’ı, 2020’de 2 yıl,

ABD’nin Urfa merkezli  ‘World Vision International’ Kagk’ı, 2021’de 2 yıl,              ABD’nin, Hatay, Gaziantep merkezli ‘Immap Inc.’ Kagk’ı, 2022’de 2 yıl,                  ABD’nin, Gaziantep, Hatay, Urfa, Adana, Mersin merkezli ‘Buılding Markets’ Kagk’ının faaliyet izin süreleri 2021’de 2 yıl uzatıldı.

Daha süresi uzatılan birçok Batılı devletin Kagk’ları mevcut.

Ayrıca İngiltere ve ABD’nin, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Kilis merkezli olmak üzere durmaksızın faaliyet gösteren derneklerinin temsilcilikleri var.

Dikkat edilirse hepsinin faaliyet alanı, göç yolları ve sığınmacılar ile etnik/mezhepsel hassasiyetlerin olduğu bölgeler.

Tesadüfe bakın ki(!) bu bölgeler, ülkemizin yumuşak karnının olduğu yerler. Adamlar gözümüze baka baka parçalanmanın ekimini yapıyorlar.

Bizse, aslında ahlaki/siyasi olarak bağlayıcı olması gereken tespit ve açıklamalardan sonra süre uzatımı yaparak söylemde coşkulu hamaset, arka plan da ise tam tersi uygulamalarla ısırılmanın katmerlisini yaşıyoruz, bu kafayla daha çok yaşayacağız da.

*** 

Bunlar kendilerini, NGO -Non Governmental Organisation- yani STK -Sivil Toplum Kuruluşları- olarak, bütün hükümetlerden bağımsız organizasyonlar olarak tanımlar.

Yani hükümetlerle ilişkili olmayan ve bağımsız. 

En çok kullandıkları kavramlar, bağımsız, özgür ve tarafsız sözcükleridir.

Hâlbuki istisnasız hepsi, ABD ve AB hükümetlerinden destek almakta, fonlanmakta ve doğal olarak hepsi, devletlerinin istihbarat kurumlarıyla iç içe faaliyetlerini gerçekleştirmekte…

Mesela ABD merkezli CHREST Vakfı’nın Türkiye’deki birçok medya kuruluşuna yüzbinlerce dolar aktardığı bilinmektedir.

Veya ‘bianet’ adlı haber sitesinin -ki projeyi yürüten IPS İletişim Vakfının Genel Sekreteri de meşhur Ertuğrul Kürkçü’dür (nereden nereye!)- 2001-2010 yılları arasında yabancı ülkelerin büyükelçilikleri -ülkelerinin istihbarat merkezleri- ve vakıflarından 2,5 milyon Euro’dan fazla destek aldığı ortaya çıkmıştır.

Bunlar NGO değil, GO yani resmen hükümet kuruluşları ve uzantılarıdır.

Peki, neyin karşılığı bu paralar?

Bağımsızlık buysa, bağımlılık kim bilir nasıl olurdu?

Hulasa isimleri ifade özgürlüğü/ insani yardım/ticaret/eğitimi ifade etse de hepsi aslında maskeli birer CIA, MI6, BND, MOSSAD, DGSE, SISMI şubesidir.

Amaçları barış/insanlık adına gittiklerini söyledikleri ülkelerin sosyolojik, kültürel, topografik özelliklerini, kullanılmaya açık zayıf noktalarını ülkelerine raporlamak, halkını etnik ve dini parçalara bölerek zayıflatmak ve de karşı çıkanları susturmaktır.

Bu arada STK’lara ilave olarak ülkemizdeki yabancı okulların misyonları için, Robert Kolej örneği yeter. Zamanın kolej müdürü gittiği ABD’de yetkililere, okulun, Türkiye’nin gelişimini Amerikan çıkarlarını koruyacak şekilde gerçekleştirmesini mümkün kılacak eğitimli bireyler yetiştirdiğini aktarması, devşirme sarmalını anlamaya yeter.

Özet olarak bu ülke, yabancı istihbarat kurumlarının uzantısı STK, Vakıflar, okul/kolejler ve yerli işbirlikçileriyle adeta örümcek ağı gibi sarılmış ve sarılmaya devam etmektedir.

(*) Kagk: Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar

Not: Ülkemizin bekasını tehdit eden yabancı STK/Vakıfların kaynakları, bağlantıları ve gerçek yüzleri ile ilgili yazılara devam edeceğim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.