SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Özel'den Meclis'te EYT tepkisi: EYT'liler yedikleri ayazı unutmayacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın EYT ile ilgili “En geç mart ayında maaşlar yatacak” açıklaması Meclis’te tartışma konusu oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “EYT’liler yıllarrdır yedikleri ayazı unutmayacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Özgür Özel'den Meclis'te EYT tepkisi: EYT'liler yedikleri ayazı unutmayacak!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Emeklilikte yaşa takılanlar ve sözleşmeli personele ilişkin büyük bir beklenti oluştu, hatta 2022’de ‘Bu sorunları rafa kaldırdık.’ diye açıklamalar yaptınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun önünde kuyruklar oluştu ama bu Meclise gelen giden bir şey yok.” dedi.

Yapılması beklenen düzenlemeyi çok küçük farklarla kaçıranların yeni bir mağdur kitlesi oluşturduğunu savunan Özel, “’On sekiz gün geç çalışmaya başladım, on sekiz yıl fazla çalışacağım.’ diyenler; bunun binlerce örneği var. Bu konuda akılcı bir düzenlemeye ihtiyaç var, bir kademelendirme gerekiyor. Ayrıca, staj ve çıraklık mağdurları var, onların sigorta başlangıç tarihleri olmasına rağmen hiç değilse onların gününü 18’inci yaş günleri kabul etmemiz gerekiyor. Ama geçen gün Bülent Turan’dan duyduk ki EYT ay sonuna, maaşlar da seçimden hemen önceki aya bırakılıyor. Bu, doğru bir yaklaşım değil. İlk maaşın sıcaklığıyla yirmi yıldır yedikleri ayazı unutmayacak emeklilikte yaşa takılanlar.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.