SON DAKİKA
Hava Durumu

‘’Bursa Büyükşehir Belediyesi bir şemsiyedir’’

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2024 14:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 15:19

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey basın mensuplarına özel her ay değerlendirme toplantısı yapacağını açıklamıştı.

Başkan Haziran ayı toplantısını Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenledi. Toplantıya Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Hasan Öztürk, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Arslan ve belediye bürokratları da katıldı.

Başkan salona hayli keyifli geldi, basın mensuplarıyla tek tek tokalaştı.

Bursa’nın borcunun Nisan ayından bu yana 1,6 milyar daha arttığını dile getirdi.

Altından kalkamayacağımız hiçbir iş yoktur” derken, eski yönetimi de eleştirmekten geri durmadı.

“Bursalılara verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz, kimseyle polemik içinde değiliz” dedi.

Başkan Bozbey, şu ana kadar 16 ilçeye hem iade-i ziyaret gerçekleştirdiklerini hem de stratejik plan çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. “Bursa Büyükşehir Belediyesi bir şemsiyedir. 17 ilçesiyle beraber hareket eden bir bütünü oluşturmak zorundadır. Bugüne kadar böyle bir anlayış maalesef Bursa’da olmadı. Biz bu anlayışı Nilüfer’de 20 yıl yaptığımız gibi Bursa’da da ortaya koyacağız. Katılımcı bir anlayışla projelerimizi her ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda yaşama geçirmeyi hedefliyoruz. Bu anlayışımız, Türkiye’de de örnek olacaktır. Kestel’i de ziyaret ederek 17 ilçeye olan ziyaretlerimizi tamamlayacağız. Tüm paydaşlarımızın katkılarıyla hazırlayacağımız stratejik planla birlikte kentimizin nefes almaya başladığını hep beraber göreceğiz.

Olumsuzluklar var 1-2 tanesinden bahsedeceğiz” dedi.

Çalı Bölgesi’nde yürütülen ulaşım çalışmalarındaki aksaklıkları dile getirdi. Çalı Yolu’nda genişletme çalışmalarının karayolları tarafından yapıldığını, kamulaştırmaların önemli bir kısmını ise Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini söyleyen Başkan Bozbey “Elektrik aydınlatma direklerinde imalat hataları ve yanlış uygulamalar sebebiyle bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Yaklaşık 30 milyon TL maliyeti bulunan elektrik aydınlatma direkleriyle ilgili sorunları Büyükşehir Belediyesi olarak kabul etmiyoruz. Aydınlatma direklerinin montajında inanılmaz hatalar var. Teknik raporu da aldık. Şu anda o firmaya ödeme yapmıyoruz. Aynı zamanda UEDAŞ da bunu kabul etmeyeceğini ve elektrik vermeyeceğini bize bildirdi. Eksikliklerden dolayı kavşak uygulamasında önemli kazalar yaşanıyor. Çok şükür şimdiye kadar can kaybı olmadı. Konuyu arkadaşlarımızla görüştük ve çalışma başlattık. Karayollarıyla görüşmeler yapılıyor. O kavşağın en azından bayram süresince kontrol altına alınması gerekiyor. Aksi takdirde her an ölümlü bir kazaya sebebiyet verilebilir. Orada bir uygulama yapılacaktır” diye konuştu.

Diğer bir olumsuzluk ise Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (GUHEM).

Yeni deney düzenekleri adı altında bir çalışma yapılmış. O çalışmayı Fen İşleri Müdürlüğü yapması gerekirken, iş BİNTED şirketine verilmiş. Başkan Bozbey, “Burada yapılan imalatlar yanlış ve durdurulmuş durumda. BTM’de Bursalıların yaklaşık 30 milyon TL parası harcanarak bu işlere girişilmiş. Sonuç şu anda fiyasko. Böyle bir teknik iş olmaz. İş de ihale de böyle olmaz. O işi denetleyen kurumun da teknik insanları olması lazım. Birinin sorumlu olması lazım. Sorumlu kimse yok” dedi.

Havaların ısınmasıyla sinek konusunda çok fazla şikayet aldıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, larva mücadelesinin zamanında yapılmaması sebebiyle bu durumun yaşandığını dile getirdi. Sinekle mücadelenin Ocak ve Şubat aylarında başladığını anlatan Başkan Bozbey, “Bu yapılmamış. Ocak ve Şubat ayında rögarların tamamının ilaçlanması gerekiyordu. Şikayetleri elbette çözeceğiz.

Arkadaşlarımız yoğun bir çalışma gösteriyor” dedi.

Başkan ulaşım konusunda da Bursalılara müjde verdi. Teknik nedenlerden dolayı Bursaray’ı gece 2’ye kadar çalıştıramadıkları için Bursaray güzergahına paralel olacak şekilde otobüslerle vatandaşlara ulaşım desteği verecek. Hafta sonunda ise Bursaray 24 saat hizmet verecek.

Aynı zamanda; Bayramda da Bursalıların mezarlık ziyaretlerini rahat yapabilmesi için ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceğini 4 gün boyunca da şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağını söyledi.

Son günlerde sosyal medyada yer alan iddialardan biri de Ana Kucağı Kreşi, BUSMEK ve YKS kurslarının kapatılacağı ve buradaki yüzlerce kişinin işine son verileceğiydi...

Başkan Bozbey, “Ana kucağı dediğimiz aslında gündüz bakımevi. BUSMEK’i zaten herkes biliyor. Biz söylentilerin aksine sayılarını arttırmayı planlıyoruz. Yoğun biçimde ilave yapılacak alanlara, yeni açılacak noktalara çalışıyoruz. YKS kurslarıyla gençlerimize daha fazla hizmet vermeyi düşünürken asılsız iddiaların gündeme getirilmesi bizleri üzüyor. Bunların hiçbirinin doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bu konuyla ilgili bir taşeron şirketle anlaşılmış. Onlar da çalışanlarıyla saatlik ücret karşılığında anlaşmış. Hem BUSMEK hem de gündüz bakımevlerimiz okullarla birlikte açılıp okullarla birlikte kapanıyor. Okulların kapanmasıyla birlikte bu şirkete bundan sonra onlarla devam etmeyeceğimizi bildirdik. Bizim amacımız haklarını kaybeden çalışanların haklarını korumaktır. Oradaki çalışanlara İnsan Kaynakları Kurulu’na başvuru yapmalarını istedik. Bir değerlendirme yapılacak. Biz daha fazla çalışanı istihdam ederek çocuklara daha doğru ve iyi bilgiler verilmesini, geleceğe onları hazırlamayı arzuluyoruz. Hedefimiz, gençlere ve çocuklara sahip çıkmak. Üstelik çalışan annelere sözümüz de var. Birçok ilçede de bu tür tesislere talep olduğunu gördük” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, göreve başlayalı yaklaşık 2 buçuk ay oldu.

Başkanın seçim öncesi açıkladığı projeleri hayata geçirmesi için zamana ihtiyacı var.

Bozbey’in, ‘adil şeffaf ve hesap verebilirlik’ ilkeleri ile Bursa’yı başarılı bir şekilde yöneteceği belli…

Herkese mutlu bayramlar diliyorum…

Ayrıca tüm babalarımızın babalar günü kutlu olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.