SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey'de metruk binalar yıkılıyor

Karacabey Belediyesi, kent genelindeki metruk binaları sırayla ortadan kaldırmaya devam ediyor. Aralık ayının son günlerinde 103. yıkım gerçekleştirilirken, bu hafta yıkımın adresi Mecidiye Mahallesi oldu. Mecidiye Mahallesinde gerçekleşen yıkımla, ilçede ortadan kaldırılan metruk bina sayısı 104 oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Karacabey'de metruk binalar yıkılıyor

Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkımı gerçekleştirilen metruk binalara, önceki gün Mecidiye Mahallesinde bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz haftalarda da süren merkez ve kırsal mahallelerdeki yıkımları Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi.

Kent güvenliği ve sağlığı açısından risk taşıyor

Güvenlik ve sağlık açısından risk teşkil eden metruk binalarla mücadeleyi önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, her fırsatta “Bu tip metruk binalar, kent güvenliği ve sağlığı açısından risk oluşturuyor. Ayrıca kötü amaçlı kullanımlara neden olabildiği için çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Biz de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu binaları tespit ederek, yasal prosedürlerin tamamlanması ile yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Ayrıca yıkımı yapılan bölgenin otopark alanı olarak kullanılmasını sağlayarak, önemli bir ihtiyacı daha çözüme kavuşturduklarını yineleyen Özkan bu konuda vatandaşların mahalle halkından muhtar aracılığıyla veya doğrudan belediyeye yapılan şikâyet ile talepte bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, 104. binanın yıkımının ardından metruk binalarla ilgili işlemlerin devam edeceği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.