SON DAKİKA
Hava Durumu

Soğanlı Millet Bahçesi Bursa’ya nefes aldıracak

Osmangazi Belediyesi, depreme karşı dayanıklı konutları, geniş cadde ve kaldırımları, park ve meydanlarının yanı sıra spor tesisleri ve sosyal donatı alanları ile Türkiye’de kentsel dönüşüme örnek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesini, Bursa’nın en büyük millet bahçesi ile zirveye taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2023 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2023 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Soğanlı Millet Bahçesi Bursa’ya nefes aldıracak

Osmangazi’yi daha modern ve yaşanabilir bir hale getirmenin yanı sıra Bursa’nın yeşiline yeşil katmak adına da yoğun bir çaba ortaya koyan Osmangazi Belediyesi, hem kente vizyon katacak hem de yoğun kentleşmenin arasında vatandaşlara nefes aldıracak Soğanlı Millet Bahçesi’ni Bursalıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Soğanlı Mahallesi’nde 100 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Soğanlı Millet Bahçesi’nde çok amaçlı etkinlik alanları, gezinti, yürüyüş ve koşu yolları, bisiklet yolları, meyve bahçeleri, ses ve koku bahçeleri, tematik bahçeler, piknik alanları, performans alanları, açık hava sergi alanları, koruluk ve çim alanlar, çocuk oyun alanı, oturma ve dinlenme alanları, açık otopark alanları ve spor sahaları ile millet kıraathanesi yer alacak. Dev millet bahçesi, yeşiliyle ve sosyal donatıları ile Bursa için cazibe merkezi olacak.

2000 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTUÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğinde inşa edilen Soğanlı Millet Bahçesi’ndeki çalışmalarda büyük yol kat edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan millet bahçeleri projesinin en güzel örneklerinden biri olacak olan Soğanlı Millet Bahçesi’ndeki ağaç dikim çalışmaları tamamlandı. Çam, çınar ve çeşitli meyve ağaçlarının yanı sıra Bursa’nın simgelerinden olan erguvan ağaçlarından oluşan 2000 fidan toprakla buluştu. Gezinti, yürüyüş ve koşu yolları ile bisiklet yollarının yapımı tamamlandı. Çim atma işlemi öncesinde toprak düzleştirilirken, millet kıraathanesi inşaatında da sona gelindi. İnşaat çalışmalarının yüzde 75’inin tamamlandığı Soğanlı Millet Bahçesi, çevre düzenleme ve ince işçilik çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bursalıların hizmetine açılacak.

“BURSA’NIN EN ÖZGÜN YEŞİL ALANLARINDAN BİRİ OLACAK”

Bursa’ya en özgün yeşil alanlarından birini sunmaya hazırlandıklarını ifade eden Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Dev proje,  yeşil ve sosyal donatılarının yanı sıra kültürel ve sportif alanları ile de Osmangazi’ye değer katacak. Bursa’nın yeşiline yeşil katacak olan proje, kentin merkezinde vatandaşların rahat nefes alabileceği ve güzel vakit geçirebileceği yeni bir cazibe merkezi olacak. Soğanlı Millet Bahçesi’nin yapımı tamamlandığında vatandaşlar aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilecekleri çok nitelikli bir yaşam alanına kavuşmuş olacak” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.