SON DAKİKA
Hava Durumu

Roman Abramoviç serbest bırakılan savaş esirlerine iPhone ve biftek verdi

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken önceki gün sürpriz bir gelişme yaşanmış ve iki ülke arasında savaş esiri takası gerçekleşmişti. Takas edilen askerler arasında yer alan İngilizlere, Rus oligark Roman Abramoviç’in hediye verdiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2022 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2022 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Roman Abramoviç serbest bırakılan savaş esirlerine iPhone ve biftek verdi

Rusya ile Ukrayna arasında önceki gün Türkiye ve Suudi Arabistan arabuluculuğunda gerçekleşen savaş esiri takası uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

Takas edilenler arasında İngiliz, ABD, İsveç, Hırvatistan ve Fas vatandaşları da bulunurken, İngiliz Daily Mail gazetesi dikkat çekici bir haber yayınladı. Chelsea futbol kulübünün eski sahibi olan ve Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuk pozisyonunda bulunan Roman Abramoviç’in Suudi Arabistan üzerinden İngiltere’ye dönen İngiliz askerlere yardımda bulunduğu ortaya çıktı.

Daily Mail’in haberinde Rus askerlerinin elinde mahkum düşen İngilizler Aiden Aslin, Shaun Pinner, John Harding, Dylan Healy ve Andrew Hill ile Abramoviç’in iletişime geçtiği belirtildi. Haberde, bu isimlerin Rusya’dan Suudi Arabistan’a Abramoviç’in lüks jetinde gittiği ve hepsine aileleriyle konuşabilmeleri için iPhone hediye ettiği aktarıldı.

Kurtarılan isimlere uçakta biftek ve daha sonra da tatlı olarak tiramisu ikram edildiği kayıtlara geçti. Uçakta bu 5 İngilizin Abramoviç ile uzun uzun sohbet ettiği de belirtildi. Operasyonun perde arkasını da yazan Daily Mail, “Savaş esirlerinin teslimi iki gün sürdü. Önce gözleri kapalı bir vaziyette Ukrayna’nın doğusundan Rusya’da bilinmeyen bir yere getirildiler. Buradan Suudi Arabistan’a uçtular ve sağlık kontrolünden geçip İngiliz elçiyle bir araya geldiler” ifadesine yer verdi.

Özel jette ise bir West Ham taraftarı olan Pinner ile Abramoviç’in uzun uzun futbol konuştuğu da belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.