SON DAKİKA
Hava Durumu

İran Milli Takım kaptanı Hajsafi: Ülkemizdeki koşullar yanlış; insanlar mutlu değil

2022 Katar Dünya Kupası'na giden İran Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Ehsan Hajsafi, protestoların devam ettiği İran'da "insanların mutlu olmadığını" ve takımın "ülkede değişim için bir güç olabileceğini umduğunu" söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2022 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2022 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
İran Milli Takım kaptanı Hajsafi: Ülkemizdeki koşullar yanlış; insanlar mutlu değil

Rejim karşıtı protestoların yaygın olarak devam ettiği İran, 1979'daki "İslam Devrimi"nden bu yana en kritik dönemeçlerinden birini yaşarken Yunanistan takımı AEK Athens'te oynayan sol bek, Dünya Kupası'nda oynayacakları ilk maç öncesinde ülkesindeki gelişmelere kayıtsız kalmadı. 

"Şu anda ülkemizdeki koşulların doğru olmadığını ve insanların mutlu olmadığını kabul etmeliyiz" diyen Hajsafi, "Biz burada olabiliriz ancak bu onların sesi olmayacağımız veya onlara saygı duymadığımız anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı. 

Hajsafi, "Elimizde ne varsa bize İran halkı verdi. Mücadele etmeliyiz. Cesur İran halkına iyi bir sonuç sunmak için performans göstermeli ve goller atmalıyız" dedi. 

Eylemlerde hayatını kaybedenlerin yanında olduklarını dile getiren milli takım kaptanı, "İran'daki durumu çık zorlu" dedi.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle" ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesiyle başlayan rejim karşıtı protestolar, 3. ayına girdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.