SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç: Türkiye ulaşımda çağ atladı

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü komisyon toplantısında bir konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç: Türkiye ulaşımda çağ atladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı toplantıda, terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybeden güvenlik görevlilerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan AK Partili Kılıç, AK Parti’nin ulaşım ve haberleşme noktasında Türkiye’yi eskiden hayal bile edilmeyecek noktalara taşıdığını vurguladı.

Cumhur İttifakı olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yatırımlara devam edileceğini söyleyen Ahmet Kılıç, “Yıllardır ulaşımda bu ülkeye bir şey katmayanlar, insanların haberleşmesinde en ufak bir emeği olmayanlar elbette ki bizim yaptıklarımızı görmemek niyetinde olacaklar, ifade etmemek niyetinde olacaklar, bizim söylediklerimizi de duymamak niyetinde olacaklar; bundan yana bizim en ufak bir şüphemiz yok ama şunu söyleyebiliriz: Ortaya konulan eserler Türkiye'yi gelecek yüzyıla taşıyacak önemli eserler ki, bu eserler Türkiye'nin prestij eserleri olarak şu an önümüzde ve değerlerini şimdiden kanıtlamış eserler bunlar. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, İzmir Otoyolu, Çanakkale 1915 Köprüsü, İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli; bunlar bir nefeste sayabileceğimiz projeler ve bunların her birine proje olarak baktığınızda üretime, istihdama, bunun yanında emisyona, akaryakıt tüketiminin azalmasına son derece önemli katkıları olmuştur.”

“İcraat işi bir vizyon meselesidir” diyen AK Parti Milletvekili Kılıç,  şunları söyledi :

“Mesela ‘Su sızdırıyor’ dedikleri Marmaray günde 600 bin civarında yolcu taşıyorsa bu bir vizyonun göstergesidir. ‘Kimse oradan uçmaz’ dedikleri İstanbul Havalimanı defalarca yolcu rekoru kırdı ve Avrupa'nın en yoğun havaalanları sırasında baktığınızda en önde geliyor. ‘Uçağın inmediği yere havalimanı mı yapılır?’ denilen Sabiha Gökçen Havalimanı yine, Avrupa'nın en yoğun 6'ncı havalimanı oldu. Bu örnekleri çoğaltabiliriz, bu örneklerin hepsi Türkiye'nin ufkunun ne kadar geliştiğinin göstergesi aslında bizim ulaştırma ve altyapı alanında yaptığımız işlerle beraber. 6 bin kilometrelik bölünmüş yollar, şu an itibarıyla 28 bin kilometreyi geçti ve 77 ilimizin hepsi birbirine duble yollarla bağlı hâle geldi, bunlardan kaynaklanan tasarrufları zaten ifade ettiniz sunumlarınızda da. Biz inanıyoruz ki sizlerin, özellikle kentlerimizdeki trafik problemlerini de toplu taşımayla çözme noktasında ortaya koyduğunuz bir gayret var burada, tek tek kentlerimizin ismini andınız. Çok başarılı projeler, tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz.”

Kılıç, konuşmasında Bursa’yla ilgili yatırımara da değindi. Bursa'yı ilgilendiren yüksek hızlı tren projesi de dâhil olmak üzere önemli projeler olduğuna işaret eden Kılıç, “Yine, Bursa Şehir Hastanesi metro hattıyla alakalı hızlı bir çalışma sürüyor. Baktığımız zaman, bu da inşallah, 2023 yılı içerisinde tamamlanacak ve Bursalı vatandaşlarımıza ulaşımda ayrı bir konfor oluşturacak. Yine, hızlı treni ifade ettik, böyle, çok yoğun emek gücüyle çalışılıyor, 7 bin emektar işçimiz şu anda, hızlı tren projesinde yoğun bir şekilde çalışıyor. İnşallah, kısa bir zaman içerisinde Bursa'yla Ankara'yı çok konforlu, hızlı, seri bir ulaşıma kavuşturmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Bursa’yla ilgili yatırımlar nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve bakanlık kadrolarına teşekkür eden Ahmet Kılıç, “Bursa'mızda şu anda, Bakanlığımızın 21 tane projesi devam ediyor, inşallah hızlı ve seri bir şekilde bunları da bitirmiş olacağız. Bursa, Türkiye'nin 4'üncü büyük kenti; nüfus bakımından baktığınızda, ticari gelişmişlik olarak baktığınızda, aynı şekilde ekonomik gelişmişlik olarak baktığınızda ve aynı 4'üncü büyük kentin, 2002 yılında Bursa'nın İstanbul'la, Bursa'nın Ankara'yla, Bursa'nın İzmir'le ulaşımı tek şeritli yollardan sağlanıyordu. Nereden nereye geldiğimiz açısından çok önemli bir örnek olduğu için bir kez daha ifade etmek istedim. İnşallah ‘Yol medeniyettir’ diyerek bilinçli bir şekilde ulaştırma alanındaki yatırımlarımıza devam edeceğiz, Türkiye'yi kendisine yakışır, çağın gereklerine uygun ulaşım alternatifleri ile tanıştırmaya; yollar, köprüler, havalimanları, limanlar imar etmeye devam edeceğiz”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.