SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Aktaş, şehit Yusuf Ataş’ın vasiyetini yerine getirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın, “Bir lösemili kız çocuğuna bakın” vasiyetinin yerine getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2022 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2022 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Başkan Aktaş, şehit Yusuf Ataş’ın vasiyetini yerine getirdi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Elazığlı Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın, ölmeden bir süre önce çekilen ve arkadaşlarına vasiyette bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Videoda kahraman şehidimizin, “Eğer ölürsem biriniz veya kendi aranızda anlaşın bir şekilde, bir lösemili kız çocuğuna bakın. Bütün masraflarını karşılayın. Okulunu falan her şeyini karşılayın” sözleri yürekleri dağladı.

LÖSEV’E BAĞIŞ YAĞDI

Şehidimizin vasiyetinin ardından vatandaşlar duyarsız kalmayarak LÖSEV’i bağış yağmuruna tutmuştu.

Bu anlamlı davranışa bir destek de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla, şehirde yaşayan lösemili bir kız çocuğunun tüm eğitim masraflarının karşılanacağını duyurdu.

Anlamlı davranışıyla takdir toplayan Aktaş’ın duyurusunda dikkat çeken bir diğer detay ise açıklamanın 11 Eylül Dünya Kız Çocukları Günü’nde yapılmasıydı.

Şehit Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın vasiyetinin yerine getirildiğini belirten Aktaş, eğitim masrafları karşılanacak olan kız çocuğunun ve ailesinin incinmemesi adına görüntülerin servis edilmediğini de sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuya ilişkin duyurusu şu şekilde:

‘ŞEHİDİMİZİN SON ARZUSU BAŞIMIZIN ÜZERİNEDİR’

“Değerli dostlar, biliyorsunuz bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Öncelikle tüm kız çocuklarımızın bu özel gününü kutluyorum. 1 Ekim’de Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehadete eren kahraman askerimiz Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın son arzusu yüreklerimize dokundu açıkçası. Kendisinin bir kız çocuğu olmasını arzu eden ve eğer şehit olursam lösemili bir kız çocuğunun eğitim hayatı boyunca tüm masraflarının karşılanmasını aziz milletimize vasiyet eden şehidimizin son arzusu başımızın üzerinedir.

‘LÖSEMİLİ BİR KIZ EVLADIMIZIN TÜM EĞİTİM MASRAFLARINI ŞEHİDİMİZ ADINA ÜZERİMİZE ALIYORUZ’ 

An itibariyle Bursa’mızda ikamet eden lösemili bir kız evladımızın tüm eğitim masraflarını şehidimiz adına üzerimize alıyoruz. Yavrumuzun ve ailesinin incinmemesi adına da görüntüsünü bu videoda paylaşmıyoruz. Aziz şehidim ruhun şad, mekanın cennet olsun inşallah.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.