SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın yerli üretim uçağı görücüye çıktı

Bursalı girişimci Emre Balcı tarafından yapılan Bursa’nın yerli uçağı Yunuseli Havaalanı’nda düzenlenen tanıtım töreniyle vitrine çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2022 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2022 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bursa'nın yerli üretim uçağı görücüye çıktı

TROY T200 adı verilen uçağın tanıtım törenine AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Uçaksan Firması CEO’su, girişimci Emre Balcı törende yaptığı konuşmada, “İstiklal marşımızın ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ dizesinden ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözünden hareketle 4 sene önce bu yola çıktık. Tek amacımız, gökyüzünde tamamen yerli uçaklarımızı görmekti. İşte uçağımı şu anda pistte. Tamamen öz kaynaklarımızla imal ettiğimiz, uluslararası standartlara uygun CS-VLA tipi uçağımız üstten kanatlı. Bu model 2 personel taşıma, 500 km uçuş menzili, 100 metreden kalkış özelliklerine haiz. Yüzde 100 karbonfiber, yani kompozit olup, titanyum alaşımlı çelik karkas yapıya sahip, glass kokpit, otopilot, ıfr (instrument flight rules) özellikleri bulunan uçağımızda acil durum paraşüt sistemi bulunuyor. Uçağımız; sivil ve askeri eğitim, genel havacılık ve tarım tohumlama ile ilaçlama amaçlı kullanılabilecek” dedi.

Troy T200’den sonra yeni hedeflerinin bölgesel taşımacılıkta kullanılabilecek 19 kişilik bir uçak daha  üretmek olduğunu da sözlerine ekleyen Uçaksan Firması CEO’su Emre Balcı, gençlere seslenirken de, “Yaşadığınız sıkıntıları anlıyoruz. Hayalleriniz ve idealleriniz var. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönem kalıcı bir dönem olmayacaktır. Biz ülkemizin şu anki durumuna değil, gelecek vizyonuna yatırım yaptık. Ülkemizin sivil havacılık alanında size fırsatlar açıyoruz. Bunu devam ettirecek sizlerseniz. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz ve ülkemizin sizlere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ile CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da selamlama konuşmalarında Uçaksan Firması CEO’su Emre Balcı’yı başarılarından dolayı tebrik ettiler.

Bursa’nın yerli uçağı TROY T200’ün tanıtım toplantısında konuşan ve Türkiye’nin havacılık serüveninin köklü bir geçmişe dayandığını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da, “Emre Balcı’yı tebrik ediyorum. Yaptığı uçakla övünç duyduk. Hayallerinin peşinden gitmesini diliyorum ve biz de kendisine destekler vermek için her şeyimizi ortaya koyacağız. Ülkemize ve birbirimize sahip çıkalım” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri ve davetliler uçağı incelediler, Uçaksan Firması CEO’su Emre Balcı ile çalışma ekibine tebriklerini ilettiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.