SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir’in önceliği ulaşım

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin performans esaslı hazırlanan 2024 gider bütçesi, kasım ayı meclisi üçüncü oturumunda oy çokluğu ile kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 21:20
Kaynak: İHA
Büyükşehir’in önceliği ulaşım

Büyükşehir Belediyesi’nin gider bütçesi 20 milyar lira olarak öngörülürken, hizmet dağılımında yüzde 27 ile ulaşım, bütçeden aslan payını aldı. Ulaşıma 2024 yılında 5 milyar 330 milyon 900 bin liralık yatırım öngörülüyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı üçüncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapıldı. 17 ilçe belediyesinin bütçelerinin de görüşüldüğü toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi görüşüldü. Performans esaslı hazırlanan 2024 bütçesinin hizmet alanı dağılımlarında ulaşım yüzde 27, sosyal ve sağlık hizmetleri yüzde 13, yeşil alan ve çevre yüzde 12, planlı kentleşme yüzde 6, kültür ve turizm yüzde 4, afet ve acil durum yüzde 3, şehir ve toplum düzeni için ise yüzde 1’lik bir pay öngörüldü.

Ulaşıma 5.3 milyarlık bütçe

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2024 yılında ulaşım alanında 5 milyar 330 milyon 900 bin liralık yatırım öngörülüyor. Bursa’nın raylı sistem ağını 89 kilometreye ulaştıracak Çalı – Demirtaş Metro Hattı’nın kesin projesinin yüzde 50 oranında tamamlanması planlanıyor. Yine YHT – Mudanya Yolu Katlı Kavşağı’nın fiziki gerçekleşmesinin yüzde 10’a ulaşması öngörülürken, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlandığı Beşyol Kavşağı’nın da tüm luplarıyla birlikte tamamlanması hedefleniyor. Mudanya Yolu Geçit/Bademli bağlantı köprüsünün yüzde 10’nun, Nilüferköy – Geçit bağlantı köprüsünün ise tamamen bitirilmesi hedeflendi. Acemler köprü genişletme ve servis yolu projesinin tamamen bitirilmesi, Avrupa Konseyi Bulvarı bağlantı yolu projelerinin de yüzde 50 oranında tamamlanması öngörülüyor. Bu yıl trafiğe açılan Balıklıdere Köprüsü’nün devamında Karapınar – Kestel Çevre Yolu’nun 2024 yılı içinde tamamlanması hedeflenirken, yıl boyunca 500 kilometrelik yolda asfaltlama yapılması planlanıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.