SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa'dan sandık çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Turgut Özkan İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özkan, “Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlık ve yokluk seçimi olacaktır. Tüm örgütümüze ve Bursalı hemşerilerimize çağrımızdır. Gün birlik ve beraberlik içerisinde, geleceğimizi sil baştan kurma günüdür. Bu ülkeye 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu lazım. Biz 28 Mayıs'ta sandığa gideceğiz. Vatanını seven sandığa gelsin!” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
CHP Bursa'dan sandık çağrısı

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan’ın gerçekleştirdiği basın toplantısına Bursa’da bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ve DEVA Partisi Genel Merkez Kurul Üyesi Fatih Acar ile DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Mümtaz Öztürk, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, il yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Türkiye’nin çok ağır koşullardan geçerek 2023 seçimlerine geldiğini belirten CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, sözlerine 14 Mayıs seçimlerini değerlendirerek başladı. CHP’nin Bursa’da her 2 bölgeden 3’er olmak üzere, toplam 6 milletvekili çıkardığını, 7’nci milletvekilliğini ise çok az bir oy farkıyla kaçırdığını belirten Özkan, “Tüm partiler içerisinde oylarını ve milletvekili sayısını artıran tek parti CHP olmuştur. Katılan hiçbir adayın seçilecek yeterli oyu alamaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştır” dedi.

“MONTAJ VİDEOLARLA SAHTECİLİK YAPTILAR”

Turgut Özkan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Seçim yarışında AKP’nin tüm devlet imkanlarını kullanarak, adil olmayacağını biliyorduk. Medyayı muhalefete kapattılar, halka ulaşmamızı yasaklarla engellediler. Vicdanı ve ahlâkı bir kenara koyup şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemlere başvurarak iftiralarla halkımızı kandırdılar. Montaj videolarla sahtecilik yaptılar. Maalesef organize bir kötülükle karşı karşıyayız. Buna rağmen milletimizden seçilmek için yeterli oyu alamadılar.”

“ISLAK İMZALI TUTANAKLARDA EKSİK YOK”

“İkinci tur seçim için tüm örgütümüzle ve ittifak partilerimizle birlikte Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapabilmek için canla başla çalışmaktayız. Bunun için İl Başkanlığımızda çok yoğun bir mesai yürüterek örgütümüzün tüm katmanlarıyla seçim değerlendirmesinde bulunduk. Tüm verileri analiz ettik. Sandık görevlilerimiz, okul sorumlularımız, müşahitlerimiz, okul bilişim sorumlularımız, hukukçularımızla ikinci tur seçimini de takip edeceğiz. Tüm saydığımız bu unsurları gözden geçirerek güçlendirdik. 14 Mayıs seçim gecesi Bursa İl Başkanlığımızda 120 kişilik ekip görev yaptı. İlçe Seçim Kurullarında oylar resmen kayda girmeden önce, cep telefonu uygulamaları ile biz yaklaşık 3 saat içinde tüm Bursa'nın ıslak imzalı tutanaklarına dayalı seçim sonucunu sistemimize girdik. Halkımıza ülkemizde bir rejim sorunu olduğunu, tek adam rejiminin ülkemizi ekonomik ve sosyal yönden uçuruma sürüklediğini anlatıyoruz.”

“14 MAYIS’IN KAYBEDENİ BELLİ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

“14 Mayıs'ın kaybedeni bellidir. Tüm devlet imkanlarını partisinin emrine tahsis eden, milletvekili adayı yaptığı bakanlarını devlet imkanlarıyla sokaklara salarak AKP'nin propaganda memuru olarak çalıştıran, belediye memurlarını, kamudaki işçi-memur tüm çalışanları AKP mitinglerinin neferi haline dönüştüren, CHP'ye ve Genel Başkanımıza miting meydanlarından akla hayale gelmedik iftiralar atan Recep Tayyip Erdoğan, tüm bunlara rağmen seçimi kazanamamıştır.”

“28 MAYIS’TA YENİDEN SANDIK BAŞINDAYIZ”

“Ve 28 Mayıs'ta maç yine 0-0'dan başlıyor. İkinci Tur seçimi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlık ve yokluk seçimi olacaktır. Tüm örgütümüze ve Bursalı hemşerilerimize çağrımızdır...

Umutsuzluğa kapılmayın, ülkemizi AKP karanlığına bırakmayacağız. Gün birlik ve beraberlik içerisinde, geleceğimizi sil baştan kurma günüdür... Gençlerimize, çocuklarımıza yeni, parlak bir gelecek, adil, hakça paylaşan, barış içerisinde yaşayan bir ülke armağan etme günüdür...

Bu ülkeye 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu lazım. Birleşe birleşe kazanacağız, geleceğimizi hep birlikte kuracağız... Biz 28 Mayıs'ta sandığa gideceğiz... Vatanını seven sandığa gelsin!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.