SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençlik Meclisi’nden Kurtul Göleti’nde büyük temizlik

Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Dünya Çevre Günü’nde Kurtul Göleti çevresini temizledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2022 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2022 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Gençlik Meclisi’nden Kurtul Göleti’nde büyük temizlik

Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetlerle Gemlikli gençlerin dikkatini çeken, eğitim, kültür ve sosyalleşmeye önem veren gençlerin buluşma noktası haline gelen Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, toplumsal duyarlılık içeren etkinliklerine bir yenisini ekledi. Tüm dünyada çeşitli programlarla kutlanan Dünya Çevre Günü’nde, çevre temizliğine dikkat çekmek isteyen gençler, Türkiye’deki 273 nokta ile eş zamanlı olarak Kurtul Göleti çevresinde bir araya
gelerek piknikçilerin bıraktığı paket, plastik çatal, bıçak, gıda atıkları ile diğer çöpleri topladılar. Gemlik Gençlik Meclisi’ne Gemlik Belediyesi’nin yanı sıra Çevre temizliğine dikkat çekmek isteyen Let’s Do It
gönüllüleri, Elimde Bir Dünya Derneği, Gemlik Yaşam Atölyesi, Ukraynalılar Derneği, Motosikletliler Grubu, Toplum Gönüllüleri Vakfı üye ve gönüllüleri destek oldu.


Etkinlikte bir araya gelen yaklaşık yüz genç, üç saat süren program boyunca göl çevresindeki tüm atıkları topladılar. Gönüllüler, 30 çuvalda yaklaşık 500 kilogram çöp toplayarak göl çevresini temizlediler.
Gemlik Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Gül, ekip olarak, Gemlik’te ve Bursa’da dikkat çekici çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gül; “İlçemizde uzun yıllar eksikliğini hissettiğimiz dostluk, kardeşlik ve dayanışma içinde, her türlü siyasi kaygıdan uzak, tek gayesi eğitim ve kültürel seviyemizi yükseltirken çevremize faydalı işler yapmak için bir araya gelen Gençlik Meclisimiz, Kurtul Göleti’nde kapsamlı bir temizlik gerçekleştirdi. Amacımız çevre temizliğine dikkat çekerken genç arkadaşlarımıza da bu bilinci kazandırmak. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.