SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey, at yetiştiriciliğinde de öne çıkmaya devam ediyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, TJK Karacabey Tesislerinde hizmete giren Atçılık Eğitim Merkezinde incelemelerde bulundu. Merkez Müdürü Çağlar Çırnaz’ın eşlik ettiği ziyarette Özkan hem eğitim faaliyetleri hem de TJK’nin organizasyonları hakkında yetkili isimlerden bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2022 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2022 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Karacabey, at yetiştiriciliğinde de öne çıkmaya devam ediyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan geçtiğimiz günlerde, TJK Karacabey Ahmet Cemal Kura İdman Merkezi içerisinde yer alan Atçılık Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, Eğitim Merkezi Müdürü Çağlar Çırnaz ile bir araya gelen Özkan, yeni başlayan Seyisbaşı eğitimleri ve diğer çalışmaları da incelerken görevlilerden de işleyiş hakkında bilgi aldı.

Karacabey Türk atçılığında önemli konumda

Özkan yaptığı açıklamada “Türkiye’de tarım ve hayvancılık konusunda olduğu gibi atçılık konusunda da Karacabey, lokomotif konumundadır. Tarihten gelen at yetiştiriciliği Karacabey’i ulusal hatta uluslararası arenada da öne çıkarmaktadır. TJK tesislerinde Atçılık İdman Merkezi içerisinde başlayan Seyisbaşı eğitimlerinin, bu alanda faaliyet gösteren tüm kurumlarda önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz” dedi.

Ülkemizdeki atçılık sektörüne yön verecek

Merkez Müdürü Çağlar Çırnaz da yaptığı açıklamada, Türkiye Jokey Kulübü Karacabey Atçılık Eğitim Merkezinde, ülkemizdeki atçılık sektörüne yön verecek Seyisbaşı (Çalıştırıcı Seyis) kursunun açıldığını belirterek, atçılık sektöründe dünyada önde gelen ülkelerde, atların bakımının ve idmanının aynı kişiler tarafından bir bütünlük içerisinde yapıldığını ifade etti. Çırnaz, ülkemizde de at bakımı ve idmanı hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla düzenlenen kursta Seyisbaşı (Çalıştırıcı Seyis) unvanına sahip olacak kişilerin, yarış atlarının sabah idmanının yaptırılması, bakımı, beslenmesi, gezintilerinin yaptırılması ve yarış alanına götürülüp-getirilmesi işinde çalışacağını sözlerine ekledi.

Sektörde iş garantisi

Çırnaz, “Seyisbaşı mesleğini yapacak kursiyerler, Türkiye Jokey Kulübü tarafından dünyanın önde gelen yarışçılık okullarından İngiltere'de bulunan British Racing School'a (BRS) gönderilerek, burada at bakımı ve binicilik eğitmenliği veren üç eğitmenden eğitim alacaklar. Kursiyerler için eğitim süresi, kursiyerlerin başarı/performans/yetenek durumlarına göre belirlenecek. Kurs yatılı olup, kurs süresince kursiyerlerin tüm eğitim ve iaşe masrafları Türkiye Jokey Kulübü tarafından karşılanacak olup, Seyisbaşı kursunu başarıyla tamamlayanlara sektörde iş garantisi verilecektir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.