SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey’de tarihi geçmiş gıda denetimi

Karacabey Belediyesi tarafından market denetimleri sürüyor. Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, ilçe genelinde temel ihtiyaç ürünlerindeki kasa fiyatı ile etiket fiyatı, son kullanma tarihi ve stokçuluk konusunda incelemeler yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Karacabey’de tarihi geçmiş gıda denetimi

Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, ilçe genelinde yapılan market denetimlerinde temel ihtiyaç ürünlerindeki kasa fiyatı ile etiket fiyatı, son kullanma tarihi ve stokçuluk konusunda incelemelerde bulunuldu.

Yapılan denetimlerde, raflardaki ürün fiyatı ile kasada çıkan fiyatlar incelendi. Bunun yanında, stokçuluk ve son kullanma tarihi geçmiş ürün konusunda vatandaşları zora sokan başlıklar ekiplerin dikkatindeydi.

Denetimler kapsamında, 13 markette son kullanma tarihi geçmiş ürün tespit edilip bu ürünlerin imhası sağlanırken, 9 markette ise raf, kasa etiket fiyat farkı tespit edildi ve tüm bu marketlere idari cezai işlem uygulandı.

Denetimler sürecek

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçe genelinde bu tarz denetimlerin ilgili kurumlarla da iş birliği halinde aralıksız devam ettiğini söyledi.

Başkan Özkan, halk sağlığını etkileyen veya tüketici haklarını hiçe sayan uygulamalara karşı Zabıta Müdürlüğünün sürekli denetimler gerçekleştirdiğini belirterek, bu tarz uygulamaların kararlı bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.