SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey’in geçmişine ışık tutacak ‘Tarihi Fotoğraf Galerisi’ projesine destekler sürüyor

Karacabey Belediyesi’nin, ilçenin tarihine ışık tutmak ve eski zamanlara ait tarihi fotoğrafları gelecek kuşaklara aktarmak için başlattığı ‘Tarihi Fotoğraf Galerisi’ projesine vatandaşların desteği sürüyor. Arşivlerindeki eski Karacabey fotoğraflarının belediye ile paylaşıldığını belirten Başkan Özkan, “Proje, ilçemizin tarihine önemli ölçüde ışık tutacaktır. Vatandaşlarımızın ilgisi ve değerli katkılarıyla güzel bir proje ortaya çıkaracağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Karacabey’in geçmişine ışık tutacak ‘Tarihi Fotoğraf Galerisi’ projesine destekler sürüyor

Karacabey Belediyesi’nin, ilçenin tarihine ışık tutmak ve eski zamanlara ait tarihi fotoğrafları gelecek kuşaklara aktarmak için başlattığı ‘Tarihi Fotoğraf Galerisi’ projesine vatandaşların desteği sürüyor.

Karacabey Belediyesi, ilçenin tarihine ışık tutmak adına birkaç ay önce oluşturduğu komisyon ile önemli tarih araştırmacılarından bir ekip kurdu. Ekibin başını ise Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin yer alıyor. Proje, Karacabey’in ilk çağlardan günümüze çeşitli bilgilerin ortaya çıkarılmasına yönelik araştırmaları kapsıyor.

Elde edilecek veriler ile Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında hem bir kaynak kitap hem de planlanan şehir müzesinin temeli ortaya çıkmış olacak.

Anlamlı hediye

Bu kapsamda önceki gün Belediye Başkan Özkan ile bir araya gelen Prof. Dr. Şahin çalışmalarla ilgili son durumu anlatırken, Özkan’a araştırmalar kapsamında ortaya çıkan Mihaliç isminin Karacabey olarak değiştirilmesine yönelik evraklardan oluşan bir tablo hediye etti.

Şahin yaptığı açıklamada, “1910 yılında ilçe kaymakamından vilayete, vilayetten de Dahiliye Nazırına bu talep gidiyor. Son olarak, o dönemin padişahı Sultan Mehmet Reşat tarafından da bizzat imzalanan evrakla birlikte şehir, günümüzde kullanılan Karacabey ismini alıyor” dedi.

Bu çalışmalar kapsamında ‘Tarihi Fotoğraf Galerisi’ projesinin de çalışmanın bir başka ayağı olduğuna değinen Belediye Başkanı Ali Özkan ise “Bu çalışma ile aslında resmi evrakların dışında vatandaşlarımızın arşivlerinde yer alan ve ilçenin son yüz yılını belgelerle görsel olarak anlatan fotoğrafların peşindeyiz. Gerçekten zaman zaman ben de gelen fotoğrafları inceliyorum ve bazı fotoğraflara büyük şaşkınlıkla bakıyorum. Geçtiğimiz günlerde Bahriye İpçi Hanımefendi 100’den fazla fotoğraf ile önemli bir katkı sağlamıştı. Son olarak, Sayın Güray Kırlı da ilçenin eğitim camiasındaki önemli isimlerinden ve aynı zamanda anne ve babası olan Sadır ve Kıymet Kırlı’nın o yıllardaki eğitim öğretim hayatını yansıtan fotoğraflarıyla projemize katkı sağladı” dedi.

İlçedeki herkesi yakından ilgilendiriyor

Başkan Özkan, bu projenin ilçede yaşayan herkesi yakından ilgilendirdiğini belirterek, geçmişle gelecek arasında önemli köprü görevi göreceğinin de altını çizerken, “Tüm vatandaşlarımızı bu konuda projemize destek olmaya ve eski fotoğraf arşivlerini Karacabey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzle paylaşmalarını istiyoruz. Gelen eserler, dijital ortama yüksek çözünürlüklü olarak aktarıldıktan sonra kendilerine iade edilecektir. Ve tüm eserler, arşiv sahibinin ismiyle oluşturulacak müzede sergilenecektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.