SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey yatırımlarla geleceğe uzanıyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Türkiye’nin yeni yüzyılı Karacabey’in de yüzyıllık icraatlarıyla bütün oluyor” dedi. Özkan, “Türkiye yüzyılına girdiğimiz şu dönem, aynı zamanda Karacabey’e hizmet edecek 100 yıllık icraatların da tamamlandığı yıl olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2023 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Karacabey yatırımlarla geleceğe uzanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çevreden savunmaya, spordan teknolojiye kadar birbirinden farklı projelerin sırasıyla hayata geçirileceği “Türkiye’nin yeni yüzyılı” olarak açıklanırken, Karacabey de 2023’e “Türkiye Yüzyılına” yakışır hizmetlerle girmenin gururunu yaşıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Türkiye’nin yeni yüzyılı Karacabey’in de yüzyıllık icraatlarıyla bütün oluyor” dedi. Özkan, “Türkiye yüzyılına girdiğimiz şu dönem, aynı zamanda Karacabey’e hizmet edecek 100 yıllık icraatların da tamamlandığı yıl olacak” dedi.

Yüzyıllık çalışmalar bir döneme sığdı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği  ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunun Karacabey için de önemine vurgu yaptı. Özkan, “Türkiye Yüzyılına yakışır hizmetler, yüz yıllık çalışmalarla ilçemizde taçlanıyor” dedi.

Özkan, Karacabey’in AK Parti döneminde aldığı hizmetlerin asırlık olduğuna her fırsatta vurgu yaptıklarını belirterek, “Türkiye Yüzyılına Karacabey’de yüzyılı ele alan yatırımlarla giriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. İlçemizde aynı anda iki büyük baraj inşaatı faaliyete geçiyor. Bunlar, yıllardır Karacabey’in beklenen projeleriydi; yapımı bize nasip oldu, hayırlısıyla tamamlanması da inşallah bizlere nasip olacak. Barajlarımızın yanında İstanbul – İzmir otoyol projesi ile Karacabey bağlantıları, bu projenin en önemli ayaklarından biri olma özelliğini ilçemize sağladı. Bir yandan Türkiye’nin en büyük yatırımı TEKNOSAB, Karacabey’imiz için başlı başına bir değer haline geldi. Hem üretim hem istihdam konusunda sadece şehrimiz veya bölgemiz için değil ülkemizin geleceği için çok önemli. Bakıyorsunuz şimdi hızlı tren projesi ile Karacabey’imiz yeniden gündemde. Hem yük hem yolcu taşıma noktasında iki farklı istasyonla Karacabey, tren yolları üzerinde de önemli bir nokta haline geliyor” dedi.

Altyapı sorunları 1 asır boyunca rafa kalkıyor

Özkan, gerçekleşen bu yatırımlar arasında ulusal öneme sahip olanlar olduğunu da belirterek, “Bu saydığımız başlıkların yanı sıra ‘güzellikler şehri’ Karacabey’imizde son yıllarda havai elektrik hatlarının yer altına alınması, internet hızlarını artıracak altyapı çalışmalarının Telekom tarafından yapılması; kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatlarının yenilenmesi ile Karacabey’in altyapıdan kaynaklı sorunlarını en az 1 asır boyunca rafa kaldırıyoruz. Bu çalışmalar oldukça zahmetli ama günü değil yarınları kurtarmak için yapılan yatırımlar” diye konuştu.

Spor ve kültürel faaliyetlerde de devrim yapıldı

Başkan Özkan, sosyal ve kültürel anlamda da devrim niteliğinde çalışmalarla yeni yüzyıla girdiklerini belirterek, “Sosyal ve kültürel anlamda belediyecilikte çok güzel projelere imza attık. Kültürel faaliyetlerimizde sanattan tarihe birçok alanda sadece eğlence üzerine değil eğitim, bilim, sanat gibi konuların da altyapısını oluşturduk. İlçemizin değerlerinin ulusal hatta uluslararası arenada yer almasını ciddi anlamda başardık. Geçmişte sadece tarım ile alınan bir şehirden, Karacabey’imizi artık turizmle de anılan bir şehir haline getirdik. Sporda yüzlerle ifade edilen lisanslı sporcu sayısını on binlere ulaştırdık. Bunu, yaptığımız büyük spor tesisi yatırımlarıyla da taçlandırdık. İlçemizde şu anda farklı branşlarda onlarca resmi müsabakaya ev sahipliği yapabiliyorken, toplam 22 branşta spor eğitimi verecek tesisimiz mevcut” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların her an yanında

Sosyal belediyecilik anlamında da çok özenli çalıştıklarını belirten Başkan Ali Özkan, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte hayata geçirdiğimiz Aşevi, bugün hayırseverlerin yanı sıra kurum ve kuruluşlarla olan işbirliği neticesinde ilçede on binlerce vatandaşımıza çeşitli hizmet ve imkânlar sunuyor. Bir yandan bin 500 kişilik günlük sıcak yemeği merkez ve kırsaldaki tüm mahallerimize ulaştırırken, bir yandan da hasta yatağı, taşıma lifti, hasta nakilleri, evde bakım ve temizlik gibi çeşitli alanlarda vatandaşlarımızın yanında oluyoruz” diye konuştu.

Her alanda önemli atılımlar

‘Tarım ve hayvancılığın başkenti’ konumundaki Karacabey’in yıllardır anıldığı belli başlı tarım ürünlerine alternatifler için de yoğun mesai yaptıklarını ve bununla ilgili çalışmalara katkı sağladıklarını belirten Özkan, “Artık ilçemiz sadece sebze meyve değil, aromatik bitkiler üzerine de yoğun çalışmalara yapılıyor. Defne kurutma tesislerinin yanı sıra çeşitli tarım ürünlerine de yönelim var. Bizler de bu tarz çalışmaları destekliyor ve üretimlerine katkı koymaya çalışıyoruz. Yani ilçemiz genel manada altyapıdan tarıma, kültürden sosyal yardımlara kadar her alanda önemli atılımlarla Türkiye’nin yeni yüzyılına ayak basıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın vizyonu ve liderliğinde, Karacabey de Türkiye Yüzyılına yakışır bir biçimde giriyor” açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.