SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şanlı Keles ziyareti

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, Bursa Şube Başkanı Eyüp Bulut, şube Başkan Yardımcısı Oktay Çaça ile birlikte önce Keles İlçe temsilci Arif Kaya ve yönetimiyle bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şanlı Keles ziyareti

Keles İlçe Müftüsü Mehmet Emin Beyhan ‘o ziyaretlerinin ardından Keles Müftülüğü aylık toplantısına katılarak personele yönelik bir konuşma yaptı. Konuşmasında Hilmi Şanlı şunları söyledi:

Kıymetli Meslektaşlarım;Türk Diyanet Vakıf’Sen’in kuruluş ilkesini, ülkenin milleti ve devleti ile bölünmez bütünlüğü olarak belirlemesi, bu kurumun dünya ve ülke gerçeklerini ve milletimizi yok etmek isteyenlerin oyunlarını, kurulduğu günlerde gördüğünün ifadesidir. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen yalnızca ücret sendikacılığı yapmayıp, aynı zamanda toplumun ve çalışanlarımızın bütün sıkıntılarıyla yakından ilgilenmektedir. Türk Diyanet Vakıf-Sen güçlü bir demokratik kitle örgütüdür.Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türkiye sevdalılarının bir araya geldiği “bizim ilkemiz önce ülkemiz” prensibini ön plana çıkaran, “çalışan, üreten, yol gösteren, hak eden ve hak ettiğini mutlaka alan” bir sendikacılık anlayışıyla hizmet vermektedir. Başlangıçtaki hedefleriniz, geleceğinizi belirler.

Büyük olmak, sonradan kazanılan bir özellik değildir. Türk Diyanet Vakıf- Sen ,kurulduğu an itibarı ile büyük bir oluşumdur. Çünkü Türk Diyanet Vakıf- Sen, temellerini büyük Türk milleti’nden alan, büyük idealleri, önemli ilkeleri olan bir Federasyondur. 

MEMUR MAAŞLARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ ŞART OLDU!
Memur maaşları için de yeni bir değerlendirme yapılması zorunlu hale gelmiş, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması ve ilave bir artış yapılması kaçınılmaz olmuştur.

Memurun alım iyice zayıflamıştır bu sebeple zamları yeterli bulmayıp geçmiş kayıplarımızın telafisi için ayırım yapmaksızın her bir memurumuza Temmuz ayı gelmeden enflasyon ve refah payı ödenmesi gerekmektedir.


MEMURA BAYRAM İKRAMİYESİ ŞART OLDU!
İşçi ve memur emeklilerinden sonra üniversite öğrencilerine de bayram ikramiyesi verileceği haberleri basına yansıdı. Yeni kurulacak Hükümetimiz, görevi başındaki memurlarımıza da bu ikramiyeyi artık vermelidir. Ülkemizin bütçesi bu ödemeyi yapacak güçtedir. Artık bu ayrımcılığa son verilsin!


EK GÖSTERGE ADALETSİZLİĞİNE SON VERİLSİN. 
3600 ek gösterge alamayan veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şef ve uzman kadrolarında çalışan memurlarımıza da ünvan farkı aranmaksızın 1. Dereceye yükselen her bir görevlinin yararlandırılmasını şiddetle talep ediyoruz. 


VAİZ, MURAKIP VE DİN HİZMETLERİ UZMANLARI!

Vaiz, murakıp, din hizmetleri uzmanı kadrolarında görev yapanların özlük haklarının acilen iyileştirilmesini talep ediyoruz. Uzman ve baş vaiz, imam-Hatip, kur’an Kursu Öğreticisi ve müezzin kadroları geliştirilerek sınavsız olarak, uzmanlık için 8 yıl , baş vaiz, baş imam, baş kur’an Kursu Öğreticisi ve baş müezzin içinde en az 29 yılını tamamlayan herkese sınavsız verilmesini bekliyoruz. Ayrıca ödenen ücretlerin en az Milli Eğitim Bakanlığında çalışanlar kadar olmasını bekliyoruz. İlçe Müftülerinin ek göstergeleri yeniden gözden geçirilerek, Çalışma yıllarına göre tıpkı Emniyet Genel müdürlüğü’nde olduğu gibi 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf ilçe müftüsü ünvânı verilmesi yerinde olacaktır.

Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personelin bitirdikleri okul durumuna göre atana bilecekleri kadrolara atanmalarını istiyoruz. Düz memur kadrosunda çalışanların maaş ve özlük durumu acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan Aşçılarımız hala Yardımcı Hizmetler sınıfında değerlendirilmektedir. Bu arkadaşlarımıza bir an önce aşçı kadrosu verilmesini istiyoruz dedi. 


4/B SÖZLEŞMELİLER
4/B sözleşme statüsünde çalışmaya başlayan bütün kamu görevlilerin kadroya geçmesinin elzem olduğu bir gerçektir. Son atamalarda sırf güvenlik soruşturması geç geldiğinden dolayı kadro alamayan 4/B li arkadaşlarımıza da kadro verilmelidir dedi.

Son olarak bütün kamu görevlilerini özelde de Diyanet ve Vakıflar çalışanlarını Türk Diyanet Vakıf- Sen’e üye olmaya davet Eden ŞANLI, gücünü üyesinden alan, ahlaklı, dürüst, çalışkan, terbiyeli, bilgili ve tecrübeli Türk Diyanet Vakıf -Sen çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Türk Diyanet Vakıf-Sen daima mazluma Yunus, zalime Yavuz olmaya devam edecektir dedi.  

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Keles Belediye Başkanı Sayın Mehmet Keskin’i makamında ziyaret ederek, camilere ve din görevlilerine verdiği katkıdan dolayı çok teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Sayın Keskin’de nezaket ve kadirşinaslığından dolayı Türk Diyanet Vakıf- Sen ve mensuplarına teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.