SON DAKİKA
Hava Durumu

11 yaşındaki Yusuf Şah Stephen Hawking'i geçti

İngiltere'nin Leeds kentinde yaşayan 11 yaşındaki Yusuf Şah, 18 yaş altı Mensa zeka testinde mümkün olan en yüksek puanı aldı ve tüm yaş gruplarının birincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
11 yaşındaki Yusuf Şah Stephen Hawking'i geçti

Yusuf 162 puanla, 2018'de hayatını kaybeden ve bu testte 160 puan aldığı söylenen ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking'i geride bıraktı.

İngiliz Daily Mirror gazetesi Yusuf'un tüm zamanların en büyük dahilerinden biri olarak kabul edilen ve bu teste resmen girmediği belirtilen Alman bilim insanı Albert Einstein'ı da geçmiş olabileceğini yazdı.

Başarısını ailesiyle bir yemekte kutlayan Yusuf, teste okul arkadaşlarının teşvikiyle girdiğini belirterek, "Sertifikam olmasına çok seviniyorum. Okuldaki herkes çok zeki olduğumu düşünüyor. Ben de bu testi yapanlar arasında ilk yüzde 2'lik dilimde olup olmadığımı görmek istedim" dedi.

Cambridge ya da Oxford Üniversitesi'nde matematik okumak istediğini anlatan Yusuf, boş zamanlarında sudoku ya da zeka küpü çözdüğünü söylüyor.

Yusuf'un annesi Sana Şah, tüm ailenin oğullarıyla gurur duyduğunu belirterek "Yusuf ailede Mensa testine giren ilk kişi. Test merkezindeki yetişkinlerden korkabilir diye düşündüm ama başardı. Fakat oğlumu testten sonra 'Baban hâlâ daha zeki' diye uyardım" diyor.

Yusuf'un babası İrfan Şah ise teste hazırlık sürecinin biraz zor olduğunu ama özel bir şey yapmadıklarını söyledi.

Aile, Yusuf'un sekiz yaşındaki kardeşinin de biraz büyüyünce Mensa testine gireceğini belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.