SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Komisyonu Başkanı Leyen: Rusya üzerindeki baskıyı artırmaya devam etmeliyiz

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin Rusya üzerindeki baskıyı artırması ve Ukrayna'yı desteklemeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2023 07:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2023 07:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
AB Komisyonu Başkanı Leyen: Rusya üzerindeki baskıyı artırmaya devam etmeliyiz

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen AB dönem başkanlığı dolayısıyla ziyaret ettiği İsveç'in Kiruna kentinde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile ortak basın toplantısı düzenledi. Leyen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin Rusya üzerindeki baskıyı artırması gerektiğini söyleyerek, "Rusya üzerindeki baskıyı artırmaya devam etmeliyiz ve elbette Ukrayna'ya olan sarsılmaz desteğimizi sürdüreceğiz. Ukrayna'ya yönelik 18 milyar avroluk yardım paketinin ilk dilimini bu aydan itibaren dağıtmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.


Ukrayna'nın AB üyelik süreciyle ilgili de konuşan Leyen, katılım sürecinin "adım adım" yürütülmesi gerektiğini hatırlatarak, "Şimdi bizim için bundan sonra, dönüm noktası niteliğindeki en önemli adım, sonbahardaki genişleme raporu olacak. Rapor, AB'ye katılmak isteyen her aday ülkenin yılbaşından bu yana kaydettiği ilerlemeyi yansıtacak. Ukrayna etkileyici bir şekilde iddialı, güçlü ve hızlı" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.