SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Rus füzesi iddiaları hakkında açıklama: Şu anda raporları doğrulayamıyoruz

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Polonya’ya düştüğü iddia edilen Rus füzeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda raporları veya herhangi bir ayrıntıyı doğrulayamıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
ABD'den Rus füzesi iddiaları hakkında açıklama: Şu anda raporları doğrulayamıyoruz

Polonya’da Ukrayna sınırına yakın bir kasabaya 2 Rus füzesinin düştüğü yönündeki iddialar ile ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Polonya'da herhangi bir roket veya füze saldırısı olduğuna dair bir teyide sahip olmadıklarını, ancak ABD'li yetkililerin şu anda tam olarak ne olduğunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.
Watson, “Polonya'dan gelen bu haberleri gördük ve daha fazla bilgi toplamak için Polonya hükümetiyle birlikte çalışıyoruz. Şu anda raporları veya herhangi bir ayrıntıyı doğrulayamıyoruz. Ne olduğunu ve sonraki uygun adımların ne olacağını belirleyeceğiz” dedi.

“Polonya hükümeti ve NATO ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz”
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel de, ABD'nin Polonya topraklarını vuran ve iki kişiyi öldüren füzelerle ilgili haberleri doğrulayamayacağını yineledi. Patel, "Polonya'dan gelen bu haberleri gördük ve daha fazla bilgi toplamak için Polonya hükümeti ve NATO ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Haberleri veya herhangi bir ayrıntıyı şu anda doğrulayamıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.