SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’den Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik füze saldırılarına kınama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD’nin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik bugün düzenlediği füze saldırılarını şiddetle kınadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
ABD’den Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik füze saldırılarına kınama

Rusya’nın Ukrayna topraklarına düzenlediği füze saldırıları ABD tarafından kınandı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik bugün düzenlediği füze saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, başkent Kiev'de ve başka kentlerde füzelerin konut binalarını vurduğunu ifade etti. Dünya liderlerinin Endonezya’daki G20 Zirvesi'nde insanların yaşamları ve geçim kaynakları için büyük önem taşıyan konuları tartışmak üzere bir araya geldiğini hatırlatan Sullivan, Rusya'nın ise bu sırada Ukraynalıların hayatlarını tehdit ettiğini ve Ukrayna'nın kritik altyapısını yok ettiğini vurguladı. Sullivan, “Bu Rus saldırıları yalnızca Putin'in savaşının istikrarsızlaştırıcı etkisine ilişkin G20 içindeki endişeleri derinleştirmeye hizmet edecek” dedi.


ABD'nin her zaman Ukrayna halkının yanında olduğunu vurgulayan Sullivan, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya hava savunma sistemleri dahil her türlü desteği sağlayamaya devam edeceğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.