SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'da hanelerin ve işyerlerinin faturalarının hükümet tarafından ödenmesi tavsiye edildi

Almanya'da, hanelerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerin aralık ayı faturalarının hükûmet tarafından ödenmesi tavsiye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Almanya'da hanelerin ve işyerlerinin faturalarının hükümet tarafından ödenmesi tavsiye edildi

The Guardian'ın aktardığı habere göre, Almanya artan enerji ve gaz fiyatlarıyla mücadele etmek için 90 milyar Euro değerinde bir paket duyurmayı planlıyor. Hükûmet tarafından atanan bir uzman paneli tarafından önerilen plana göre, hükûmet, bir defaya mahsus, hanelerin ve küçük ile orta ölçekli işletmelerin aralık ayı faturasını ödeyecek.

Plana göre, ayrıca, Mart 2023'ten Nisan 2024'ün sonuna kadar, özel haneler geçen yılın gaz kullanımının ilk yüzde 80'i için kilovat saat başına 0.12 € ödeyecek. Endüstri ise 1 Ocak 2023'ten Nisan 2024'ün sonuna kadar geçen yılki kullanımın ilk yüzde 70'i için kilovat saat başına 0.07 € ödeyecek.

Uzman panelinin başında bulunan Dr. Veronika Grimm, sübvansiyonlu fiyatlar için "artık yeni normal" değerlendirmesini yaptı. Grimm, "İleride fiyatların 7 cent'e kadar düştüğünü göremeyeceğiz. Uzun bir süre Rus gazı almayacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.