SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'dan Johnson'a sert cevap

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, Almanya'yı Ukrayna'ya yeterince destek olmamakla eleştirmişti. Johnson, Berlin'in uzun bir savaştansa Kiev'in teslimiyetini yeğlediğini öne sürdü. Almanya'dan ise Johnson'ın gerçeklerle özel bir ilişkisi olduğu ve bu sözlerin farklı olmadığı yanıtı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Almanya'dan Johnson'a sert cevap

İngiltere'de görevi bırakmak zorunda kalan eski Başbakan Boris Johnson gündem olmaya devam ediyor. 

Johnson son olarak Almanya yönetimini Ukrayna savaşındaki rolü nedeniyle hedef aldı. CNN'e konuşan Boris Johnson, Fransa, İtalya ve Almanya'yı sert bir dille eleştirdi. 

Ülkelerin Rusya işgaline ilk tepkisini felaket olarak nitelendiren eski Başbakan, Almanya'ya özel suçlamalarda bulundu.

Berlin'in uzun bir savaştansa Kiev'in hızlıca boyun eğmesine razı olduğunu söyleyen Johnson'a Almanya'dan yanıt gecikmedi. 

Başbakan Olaf Scholz'un ofisinden yapılan açıklamada, "Oldukça eğlendirici eski Başbakan'ın gerçekle özel bir ilikisi olduğunu biliyoruz. Bu örnek de bir istisna değil" ifadeleri kullanıldı. 

İngiltere merkezli The Guardian gazetesi Berlin'in bu cevabını "Olaf Scholz iddiaları reddetti ve Johnson'ı diplomatik bir dille iğneledi" yorumuyla paylaştı. 

ESKİ BÜYÜKELÇİ DE AYNI FİKİRDE

Ukrayna'nın eski Almanya Büyükelçisi Andriy Melnyk de Boris Jonhson'la benzer açıklamalar yapmıştı. Melnyki savaştan önce Berlin'den 12 bin tanksavar roket istediklerinde Alman yetkililerin kendileriyle dalga geçtiğini söyledi. 

Melnyk, Almanya'nın eski Ekonomi Bakanı Christian Lindner'ın Kiev'e silah yardımı yapılmasına ve Rusya'nın SWIFT'ten çıkarılmasına karşı çıktığını öne sürdü. 

Alman yetkililerin savaştan önce Kiev'in birkaç gün içinde düşeceğini öngördüğünü söyledi. Almanya'dan bu iddialara da yalanlama geldi. 

Fransa'yı da suçlayan Johnson, kendisinin ülkeyi yönettiği dönemde İngiltere'nin Ukrayna'ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.