SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya Savunma Bakanı Pistorius: Tanklarla ilgili kararımızı hazırlıyoruz

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Alman yapımı Leopard 2 tanklarının Ukrayna’ya verilmesi konusuna yönelik, “Kararımızı hazırlıyoruz” dedi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, “Yakında bir çözüme ulaşacağımızdan eminim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Almanya Savunma Bakanı Pistorius: Tanklarla ilgili kararımızı hazırlıyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna’ya verilmesi planlanan muhabere tanklarını görüşmek üzere Berlin’de bir araya geldi. Stoltenberg, görüşmenin ardından gerçekleştirilen basın toplantısında Ukrayna’daki savaşa ve Ukrayna’ya yapılacak yardımlara değindi. Stoltenberg, “Rusya Devlet Başkanı Putin'in hedeflerini değiştirdiğine dair hiçbir belirti yok. Ukrayna'yı kontrol etmek istiyor ve yeni saldırılar planlıyor. Kalıcı barışın tek yolu, Putin'e savaş alanında kazanamayacağını açıkça göstermektir. Bu nedenle Ukrayna kuvvetlerinin Rus kuvvetlerini püskürtebilmesi için daha ağır ve daha gelişmiş sistemler sağlamalıyız. Sadece hayatta kalmaları için değil, kazanmaları, topraklarını geri almaları ve Avrupa'da egemen, bağımsız bir devlet olarak galip gelmeleri için” ifadelerini kullandı. Almanya’nın Ukrayna'ya en fazla askeri, mali ve insani yardım sağlayan NATO ülkeleri arasında yer aldığını belirten Stoltenberg, “Buna Gepard uçaksavar tankı ve IRIS-T gibi hava savunma sistemleri, topçu ve mühimmat dahildir. Yakın zamanda gelişmiş Patriot sistemlerinin ve modern piyade savaş araçlarının teslimatını da duyurdunuz. Almanya'dan gelen silahlar Ukrayna'da her gün hayat kurtarıyor. Evleri, okulları ve hastaneleri Rusya’nın füze saldırılarından koruyor” diye konuştu.

“Yakında bir çözüme ulaşacağımızdan eminim”
Diğer NATO ülkelerinin yardımlarına da değinen Stoltenberg, “ABD, Cuma günü Ramstein'da 2.5 milyar dolarlık bir diğer önemli paketi açıkladı. Çok sayıda Bradley ve Stryker piyade savaş aracı ve daha uzun menzilli füzeler ve modern hava savunma sistemleri de buna dahil. Fransa, İngiltere ve diğer müttefikler tank teslim edeceklerini açıkladı. Bu duyuruları memnuniyetle karşılıyorum. Savaşın bu önemli anında Ukrayna'ya daha ağır ve daha gelişmiş sistemler sağlamalıyız ve bunu daha hızlı yapmalıyız. Bu nedenle bugünkü görüşmemizi memnuniyetle karşılıyorum” dedi. Almanya Savunma Bakanı Pistorius ile görüşmesine dair bilgi veren Stoltenberg, “(Alman yapımı Leopard 2) Muharebe tanklarını görüştük. Müttefikler arasındaki istişareler devam edecek ve yakında bir çözüme ulaşacağımızdan eminim” şeklinde konuştu.

“Kararımızı hazırlıyor olduğumuzu söyleyebilirim”
Almanya Savunma Bakanı Pistorius ise Leopard 2 tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesine ilişkin Berlin’in pozisyonunda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi. Pistorius, "Size burada yeni bir bilgi olmadığını, durumun değişmediğini ve çok yakında çıkacak olan kararımızı hazırlıyor olduğumuzu söyleyebilirim” ifadesini kullandı. "Konuyu, Leopard tanklarımızla ilgili mevcut durumun ne olduğunu inceliyoruz" diyen Pistorius, Berlin'in yalnızca envanterini ve endüstri stoklarını değil, aynı zamanda tanklarının Ukrayna'daki sahaya uyumluluğunu ve bakım lojistiği ile ilgili konuları değerlendirdiğini belirtti. Alman yapımı tankların Ukrayna’ya teslimi konusunda Batılı ülkeler arasında bölünme olduğuna dair değerlendirmelere de değinen Pistorius, "Bölünme var ya da Almanya izole edildi demek yanlış” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.