SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya Türkiye'den işçi alacak

Almanya, Türkiye'den işçi alımı yapacağını ve ülkeye girişte zorunlu tutulan dil şartını ortadan kaldırılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Almanya Türkiye'den işçi alacak

Almanya İçişleri Bakanlığı, Alman vatandaşı olmak isteyenlere ve Almanya'da çalışmak isteyenlere yönelik  yeni bir yasa tasarısı üzerine çalıştıklarını açıkladı. 

Yapılan açıklamada, Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılacağına yer verilirken Almanca bilme şartı istenmeyeceği dikkat çekti. 

Söz konusu tasarı ile birlikte artık 67 yaşının üzerinde olan vatandaşlar için test kaldırılacak. Vatandaşlık alabilmek için bölgede ikamet etme süresinin 8 yıldan 5 yıla kadar düşürüleceğine yer verildi.

Almanya'nın bu tasarıdan sonra 2 milyon işçi alımı yapacağı belirtiliyor. İşçi eksiğinin ciddi seviyelere kadar çıkması nedeniyle gelen bu yasa, 1-2 ay içinde açıklanacak ve yürürlüğe girecek. 

Yürürlüğe girmesinden sonra vatandaşlar , Almanya'da daha kolay iş bulabilecek. Söz konusu yeni düzenleme ile Alman vatandaşı olmada dil şartı aranmayacağının altı çizildi. Düzenleme gelince, ilan başvuru ekranlarından takip ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.