SON DAKİKA
Hava Durumu

Avustralya ve Yeni Zelanda, Kral 3. Charles'a biat etti

Avustralya ve Yeni Zelanda, Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in vefatının ardından tahta geçen Kral III. Charles'a biatlarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2022 07:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2022 07:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Avustralya ve Yeni Zelanda, Kral 3. Charles'a biat etti

Avustralya ve Yeni Zelanda'da düzenlenen resmi törenlerde III. Charles, iki ülkenin de kralı ilan edildi.

Avustralya Genel Valisi David Hurley, başkent Canberra'da düzenlenen törende III. Charles'ın hükümdarlığını kabul ettiklerini ve biat ettiklerini açıkladı. Törende, Kral III. Charles adına 21 pare selamla tüfek atışı yapıldı. Başbakan Anthony Albanese ise II. Elizabeth'in anısına 22 Eylül'ün yas günü ve resmi tatil ilan edileceğini açıklamıştı.

Yeni Zelanda'da, Kral III. Charles'ın tahta geçişi adına başkent Wellington'daki parlamentoda resmi tören düzenlendi. Tören öncesi parlamento binası girişinde konuşan Başbakan Jacinda Ardern, Charles'ı yeni kral olarak kabul ettiklerini duyurdu.

Ardern, II. Elizabeth'in ölümüyle Yeni Zelanda'nın yeni bir döneme girdiğine belirterek "Kral III.Charles halkımıza yakın ilgisini her zaman göstermiştir. Bu ilişki halkımız tarafından da değerli bulunmuştur. Daha da derinleşeceğinden şüphem yok" şeklinde konuştu.

Britanya Kraliçesi II. Elizabeth, aralarında Kanada, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ile Karayipler ve Pasifik Okyanusu'ndaki diğer irili ufaklı birkaç ülke dahil olmak üzere 16 ülkenin devlet başkanı konumunda yer alıyordu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.