SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyaz Saray: Biden'ın 'Kıyamet Günü' konuşması yeni bir istihbarata dayanmıyor

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın "kıyamet günü" konuşmasının yeni istihbarata dayanmadığını ve ellerinde Rusya'nın Ukrayna'da çok yakın zamanda nükleer silah kullanacağına dair bir bilgi olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2022 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2022 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Beyaz Saray: Biden'ın 'Kıyamet Günü' konuşması yeni bir istihbarata dayanmıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Başkan, Putin'in nükleer silah kullanma tehditleriyle ilgili konuşuyordu" dedi.

Biden'ın konuşmasının yeni istihbarata dayanmadığını söyleyen Jean-Pierre, "Kendi stratejik nükleer duruşumuzu değiştirmemizi gerektirecek bir gerekçe, ya da Rusya'nın hemen nükleer silah kullanamaya hazırlandığıyla ilgili bir ibare görmedik" diye konuştu.

Perşembe günü New York'ta bir bağış toplama etkinliğinde konuşan Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da kazanmak için taktiksel nükleer silah kullanması durumunda dünyanın "kıyamet günüyle karşı karşıya kalabileceğini" söyledi.

Nükleer savaş tehdidinin 60 yıldır olmadığı kadar kötü bir seviyeye yükseldiğinin sinyallerini veren Biden, "Kennedy ve Küba Füze Krizi'nden bu yana kıyamet günü olasılığı ile hiç karşı karşıya kalmamıştık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.