SON DAKİKA
Hava Durumu

Bruce Willis'ten tarihi karar: Artık 'dijital ikizi' oynayacak!

'Afazi' hastalığı nedeniyle oyunculuğu bırakmak zorunda kalan Bruce Willis, 'deepfake' teknolojisi kullanılarak 'dijital ikiz'inin kendisi yerine oyunculuğa devam etmesi için bir anlaşma yaptı

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2022 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2022 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Bruce Willis'ten tarihi karar: Artık 'dijital ikizi' oynayacak!

Geçtiğimiz mart ayında Bruce Willis'in ailesi, ünlü oyuncunun sağlık sorunları sebebiyle zorunlu emeklilik kararı aldığını duyurmuştu. Willis'e, beyninin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen 'afazi' hastalığı teşhisi konulmuştu.

'DİJİTAL WILLIS' BEYAZPERDEDE OLACAK

67 yaşındaki ünlü aktör, 'Deepcake' adlı bir şirketle anlaşma yaptı. Anlaşma, oyunculuğu bırakmak zorunda kalan Willis'in 'dijital ikizi'nin projelerde görünmeye devam etmesini mümkün kılacak.

Willis, firmanın Ukraynalı CEO'suna görüntü haklarını sattı. Yapay zeka destekli içerik optimizasyonu sayesinde de mühendisler Willis'in dijital ikizini yarattı.

Geçen yılın ağustos ayında Willis'in 'dijital ikiz'i bir Rus telekom firmasının reklam filminde yer aldı. Ünlü oyuncu, hastalığı yüzünden emekliye ayrılmış olsa da 'dijital ikiz'i ile beyazperdede varlığını sürdürebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.