SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin lideri Şi, 20 Mart'ta Rusya'ya gidiyor

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine 20-22 Mart tarihleri arasında Rusya'da temaslarda bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Çin lideri Şi, 20 Mart'ta Rusya'ya gidiyor

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Rusya'ya geleceği duyuruldu. Şi'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak gerçekleştireceği ziyaretin detaylarını paylaşan Kremlin, "Şi’nin 20-22 Mart'ta Rusya’ya gerçekleştireceği ziyareti sırasında, Rusya ile Çin arasındaki kapsamlı partnerlik ve stratejik iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesiyle ilgili güncel meseleler ele alınacak. Rusya ile Çin’in uluslararası iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda da fikir alışverişinde bulunulacak" ifadeleri kullanıldı.

İkili temaslar çerçevesinde Rusya ve Çin arasında çeşitli anlaşmalar imzalanacağı aktarıldı.

Putin geçtiğimiz şubat ayında yaptığı açıklamada, Çin ile ilişkilerinin tarihin en yüksek seviyesinde olduğunun altını çizmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Şi'nin Rusya'da resmi temaslarda bulunacağını belirtmişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılar sonrası ABD ve müttefikleri Kiev'i desteklerken, Çin ise Birleşmiş Milletler de (BM) dahil tüm alanlarda Rusya'nın tarafında yer almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.