SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Paris'te Mevlid-i Nebi Avrupa Açılış Programı'na katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Mevlid-i Nebi Avrupa Açılış Programı'na katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2022 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2022 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Paris'te Mevlid-i Nebi Avrupa Açılış Programı'na katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransa'da temaslarına devam ediyor. Erbaş, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Mevlid-i Nebi Avrupa Açılış Programı'na katıldı. Maison de la Mutualite Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Erbaş, Mevlid'i Nebi'nin Müslümanların anması gereken en önemli günlerden birisi olduğunu söyledi. Erbaş, Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin öneminden bahsederek, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa Efendimizin dünyaya teşrif ettiği dönemde dünyada öyle bir cehalet vardı ki insanlar yeryüzünü karanlıklardan aydınlığa çıkaracak olan kişiyi bekliyordu. Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'de; ‘Ey Peygamber! Kitabı sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye gönderdik.' buyurarak, Peygamberimizi böyle tanıtıyor ve vazifesini böyle hatırlatıyordu” dedi.

“Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor, pazarlarda insanlar birbirlerini satıyordu”

Peygamber Efendimiz zamanında insanların karanlık bir dönemde olduğunu hatırlatan Erbaş, “İnsanların o dönemde aydınlanmaya, Kur'an-ı Kerim'e ihtiyacı vardı. Cehaletin dibine kadar batmışlardı. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor, pazarlarda insanlar birbirlerini satıyordu. Fakirler zenginlerin kölesi olmuştu. Bugün de insanlar emperyalizm adı altında köle edilmiyor mu? Kölelik çok da kalkmış değil. Yeryüzünde bir kısım insanlar efendi, bir kısım insanlar köle olarak yaşamıyor mu? Bugün emperyalistler, sömürgeciler yüzünden her dört saniyede bir insan açlıktan ölmüyor mu?” dedi.

“Bütün insanlığı Kur'an-ı Kerim kurtaracak”

Erbaş, Peygamber Efendimizin bütün insanlığa gönderilen bir Peygamber olduğuna dikkati çekerek, kıyamete kadar O'nun getirdiği ilkelerin tebliğ edileceğini, bütün insanlığı Kur'an-ı Kerim'in kurtaracağını kaydetti. Allah Resulü Efendimiz Medine'ye hicret ettiğini Mescid-i Nebevi'yi inşa ettiğini ve burayı ibadet etme mekanı olmasının dışında mektep olarak da kullandığını söyleyen Erbaş, burada yetişen Müslümanların binlerce kilometre uzağa giderek insanların gönüllerini fethettiklerini ifade etti.

“Bütün Peygamberlerin getirdiği mesajın ortak adı İslam'dır”

Erbaş, İslam'ın, Hazreti Adem'den itibaren bütün Peygamberlerin getirmiş olduğu mesajın ortak ismi olduğunu belirterek, “İslam, barış, mutluluk demektir. Peygamber Efendimiz bütün dünyaya barışı, mutluluğu, iyiliği yaymak için mücadele etti” dedi. “Müslümanların en önemli özelliklerinden birisi de konuştuğu zaman doğru söyler, söz verdiği zaman sözünde durur ve kendisine emanet edilene ihanet etmez” diyen Erbaş, “Münafıklığın alametleri de tam tersidir. Konuştuğu zaman yalan söyler, söz verdiği zaman sözünde durmaz, kendisine bir şey emanet edildiği zaman emanete riayet etmez. Allah Resulü Efendimiz, Müslümanın özelliklerine uyduğu müddetçe insanların farklı inançlardan, farklı ırklardan olsalar da farklı dilleri konuşsalar da bir arada çok rahat bir şekilde, barış içerisinde yaşayabileceklerinin örneklerini gösterdi” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.