SON DAKİKA
Hava Durumu

Elon Musk, bu sefer de Tayvan için 'tavsiyeler' verdi

Ukrayna'nın Kırım'ı Rusya'ya bırakmasını tavsiye ederek tepki çeken Tesla CEO'su Elon Musk, bu sefer de Çin'e Tayvan üzerinde sınırlı kontrol hakkı verilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2022 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2022 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Elon Musk, bu sefer de Tayvan için 'tavsiyeler' verdi

Dünyanın en zengin insanı, Financial Times'a verdiği söyleşide, "Benim tavsiyem Tayvan için herkes tarafından makbul görülecek şekilde bir özel yönetim bölgesi oluşturulmasıdır. Tahminen herkesi memnun etmez" dedi

Musk, "Bence bunun yapılması mümkün. Hatta Hong Kong'dakinden daha hafif bir düzenleme yapılabilir" diye devam etti.

Tayvan'da çatışmanın kaçınılmaz olduğunu düşündüğünü belirten Musk, bunun yaşanması durumunda sadece Tesla ve Apple'ın değil, tüm küresel ekonominin etkileneceğini ifade etti.

Tesla'nın Şangay'da büyük bir fabrikası bulunuyor. Bu fabrika, Tesla'nın geçen seneki küresel teslimatlarının neredeyse yarısını yaptı.

Musk bu hafta "Ukraya-Rusya arasında barış" planı önerilerinde bulunduğu Twitter paylaşımlarında Musk, Rusya'nın geçen hafta yasa dışı bir şekilde ilhak ettiği dört Ukrayna bölgesinde Birleşmiş Milletler kontrolünde tekrar oylama yapılmasını önerdi. Musk, "Halkın iradesi o yöndeyse Rusya çıkar" yazdı.

Tesla CEO'su, Rusya'nın 2014'te yasa dışı şekilde ilhak ettiği Kırım yarımadasının da resmen Rusya'nın bir parçası olduğunun tanınması gerektiği görüşünü sundu. "Kırım resmen Rusya'nın parçası olacak, 1783'ten beri olduğunu" gibi yazan Musk, Kırım'ın Ukrayna toprağı olmasının sebebinin eski SSCB lideri Nikita Kruşçev'in hatası olduğunu savundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.