SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa’da 8 sendikadan emeklilik reformuna karşı grev çağrısı

Fransa’da Başbakan Elisabeth Borne’nin emeklilik yaşının 2030 yılına kadar 64'e çıkarılacağı yönündeki açıklamaların ardından ülkenin en büyük 8 sendikası 19 Ocak’ta 1 günlük grev çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 07:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 07:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Fransa’da 8 sendikadan emeklilik reformuna karşı grev çağrısı

Fransa’da Başbakan Elisabeth Borne’nin açıkladığı emeklilik yasası grev çağrılarına neden oldu. Borne’nin emeklilik yaşının 2030 yılına kadar 64'e çıkarılacağı yönündeki açıklamaların ardından ülkenin en büyük 8 sendikası 19 Ocak’ta 1 günlük grev çağrısı yaptı.

Sendika liderleriyle yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulunan Fransız Demokratik İşçi Konfederasyonu (CFDT) lideri Laurent Berger, "Hiçbir şey bu kadar acımasız bir reformu haklı çıkaramaz" dedi.

Sendikalar, grevlerin uzun vadede emeklilik yasasına karşı güçlü bir hareket başlatmayı amaçladığını belirtti. Macron ve Borne'nin emeklilik yasasını mutlak çoğunluğa sahip olmadıkları parlamentoda kabul ettirmeleri gerekecek. Parlamentonun alt kanadında oyları belirleyici olacak Cumhuriyetçiler Grubu’nun (LR) lideri Olivier Marleix, Borne'un açıklamalarına olumlu tepki verdi. Vatandaşların emeklilik yaşına yaklaştıklarında iş bulabilmelerini sağlamak için daha fazla çaba gösterilmesini isteyen Marleix, "Bizi duydular" dedi.

Fransa'nın ana işveren derneği MEDEF, Başbakan Borne'un açıklamalarını memnuniyetle karşıladı. Aşırı sağcı Marine Le Pen ise, Borne’nin açıklamalarına tepki göstererk, "Fransızlar, bu haksız reformu engelleme konusundaki kararlılığımıza güvenebilir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.