SON DAKİKA
Hava Durumu

General Kadirov'dan Zelenski'ye: Ben gelmeden kaç

Çeçen lider Ramzan Kadirov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin açıklamasına cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
General Kadirov'dan Zelenski'ye: Ben gelmeden kaç

Kiev ve bazı Ukrayna kentlerinde duyulan patlama seslerinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zeleski'nin yaptığı açıklamaya yanıt veren Çeçen lider Ramzan Kadirov"İşte şimdi, özel askeri harekatın yapılmasından yüzde yüz memnunum" dedi.

Kadirov, Rus ordusunun bugün Ukrayna'ya düzenlediği füze saldırılarıyla ilgili olarak Telegram'da Ukrayna Devlet Başkanı'nı kastederek, "Ben oraya varmadan önce kaçmalısın, arkana bakmadan Batı'ya kaçmalısın" diye yazdı.

"Seni uyarmıştık Zelenski, Rusya daha başlamadı. O yüzden şikayet etmeyi bırak ve biz gelmeden önce kaç. Kaç Zelenski, arkana bakmadan Batı'ya kaç" diye ekleyen Kadirov, Ukrayna makamlarını "sekiz yıl boyunca sivilleri bombalamakla, Donetsk şehirlerinin altyapısını yok etmekle, bir nükleer santrale mermilerle saldırmakla, köprü patlatmakla" suçladı.

Zelenski'nin açıklaması

Ukrayna devlet Başkanı Vladimir Zelenski sabah saatlerinde yaşanan patlamaların ardından halka, "Lütfen sığınaklarda kalın" çağrısı yapmıştı. Ardından Telegram hesabından bir video paylaşarak son durum hakkında bilgi veren Zelenski, düzinelerce füze atıldığını ifade ederek, "Panik ve kaos istiyorlar, enerji sistemimizi yok etmek istiyorlar. Umutsuzlar. Bugün sığınaklarda kalın" demişti.

Ukrayna Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Ukrayna’nın barışçıl şehirlerine toplam 75 düşman füzesi fırlatıldı. Bunlardan 41’i Ukrayna’ya ait hava savunma sistemleri havada imha edildi. Rus füzesinin Kyiv’in Shevchenkivskyi mahallesine isabet etmesi soncunda en az 8 kişi hayatını kaybetti, 24 sivil yaralandı" denilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.