SON DAKİKA
Hava Durumu

İran’da Mahsa Amini protestolarında 3 kişiye daha idam cezası

İran’da Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan gösterilerde "Ateşsiz silah kullanmak suretiyle devlete savaş açmak" ve "Kamu kurumunu ateşe vermek" gibi suçlardan yargılanan 3 kişiye daha idam cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 07:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 07:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
İran’da Mahsa Amini protestolarında 3 kişiye daha idam cezası

İran'da Mahsa Amini’nin ölümünün ardından ülke genelinde başlayan protestolar nedeniyle 3 kişiye daha idam cezası verildi. İran Yargı Erki Kurumu, Tahran Devrim Mahkemesi tarafından Amini protestolarına katılan 3 göstericiye daha idam cezası verildiğini duyurdu. Söz konusu göstericilerin, "Ateşsiz silah kullanmak suretiyle devlete savaş açmak", "Kamu kurumunu ateşe vermek", "Gösterilere liderlik yapmak" ve "Kasten adam öldürmek" suçlarıyla idam cezasına mahkum edildikleri bertildi.

Tahran Devrim Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada, protestolar sırasında arabasını kasten güvenlik güçlerinin üzerine süren ve bir polis memurunun ölümüne neden olan göstericinin "Kasten adam öldürmek", "Ulusal güvenliğe karşı suç işlemek" ve "Yeryüzünde bozgunculuk çıkartmak" suçlamaları ile idam cezası aldığı, diğer göstericinin "Korku ve infiale sebep olacak şekilde ateşsiz silah kullanmak suretiyle devlete savaş açmak" ve Pakdeşt Kaymakamlığını ateşe vermek suçlarından idama mahkum edildiği ve son göstericinin ise yapılan inceleme sonucunda "Kamu malına zarar vermek", "Yol kesme eylemlerine liderlik yaparak yolu araç trafiğine kapamak" ve "Korku ile infiale neden olmak" suçlamalarından idam cezası aldığı belirtildi.

Öte yandan, Devrim Mahkemesi tarafından kimlikleri açıklanmayan her 3 gösterici hakkında verilen cezaların temyize götürülebileceği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.