SON DAKİKA
Hava Durumu

İran’da yeniden başlayan eylemlerde 1 gösterici öldürüldü

İran’ın Kürdistan Eyaleti Emniyet Müdürü Sardar Azadi, Senendec şehrindeki gösterilere katılan ayrılıkçı ve rejim karşıtı gruplar tarafından bir göstericinin öldürüldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2022 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2022 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
İran’da yeniden başlayan eylemlerde 1 gösterici öldürüldü

İran’ın başkenti Tahran’da 13 Eylül’de polis tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de hayatını kaybetmesinin ardından başlayan eylemler, yeniden sokağa taştı. Kürdistan eyaletine bağlı Senendec şehrinde başlayan eylemde 1 gösterici hayatını kaybetti. İran’ın yarı resmi Tasnim haber ajansına göre, bugün yeniden başlayan eylemlerde gösterilere katılan ayrılıkçı ve rejim karşıtı gruplar tarafından 1 gösterici öldürüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan İran’ın Kürdistan Eyaleti Emniyet Müdürü Sardar Azadi, aracında ölü bulunan göstericinin ayrılıkçı ve rejim karşıtı gruplar tarafından öldürüldüğünü söyledi.


Rejim karşıtı ve ayrılıkçı grupların gösterilere karışarak eylemcileri hedef aldığını belirten Azadi, “Daha önce de benzer senaryoları görmüştük. Saqqız, Divandere ve Dahgan kentlerinde de ayrılıkçı ve rejim karşıtı gruplar dört göstericiyi benzer şekilde öldürmüşlerdi” dedi.


İran devlet televizyonu, 17 Eylül tarihinde ülke genelinde başlayan eylemlerde 41 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Öte yandan, İran İnsan Hakları Örgütü’ne göre protestolarda şu ana kadar en az 185 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.