SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadınların yüzde 92'si koşarken güvenliklerinden endişe duyuyor

Spor giyim markası Adidas'ın yaptığı araştırmaya göre, kadınların yüzde 92'si koşarken güvenliklerinden endişe duyuyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
Kadınların yüzde 92'si koşarken güvenliklerinden endişe duyuyor

 Spor giyim markası Adidas, insanların koşarken yaşadıkları deneyimleri anlamak için 9 ülkeden kadın ve erkek toplam 9 bin koşucunun katıldığı araştırma yaptı. 

Marka, "değişim yaratmayı sağlamak adına erkeklerin eğitimi ve ittifakı" çağrısıyla yaptığı "The Ridiculous Run" adlı araştırmasıyla, kadınların güvenlik endişelerine odaklanmayı ve buna dikkat çekmeyi amaçladığını ifade etti.

Araştırmaya göre kadınların yüzde 92'si koşarken güvenliklerinden endişe duyduklarını belirtirken, erkeklerin sadece yüzde 28'i fiziksel saldırıya uğramaktan korktuklarını ifade etti.

Webtekno'nun haberine göre, kadınların üçte birinden fazlası koşu sırasında fiziksel veya sözlü tacize uğradıklarını belirtirken, geri kalanlar istenmeyen ilgi, cinsiyetçi yorumlar, istenmeyen cinsel ilgi, korna çalma ve hatta takip edilme gibi durumlara maruz kaldıklarını paylaştı.

Kadınların yüzde 53’ü koşu sırasında anksiyete yaşadıklarını söylerken, bu oran erkeklerde yüzde 38 olarak ortaya çıktı.

KADINLAR KOŞARKEN ÖNLEM ALIYOR

Ankete katılan kadınların yüzde 69'u koşu sırasında daha güvende hissetmek için bol kıyafetler giydiğini, bir partnerle koştuğunu veya kulaklık takmak gibi önlemler aldıklarını ifade etti.

Veriler, ankette yaşadıkları fiziksel ve sözlü tacizler nedeniyle kadınların yüzde 46'sının artık koşmaya olan ilgisini kaybettiğini de gösterdi.

Araştırmaya göre erkeklerin yüzde 62'si kadınların koşarken karşılaştıkları sorunların farkında olmasına rağmen, erkeklerin sadece yüzde 18'i kadınların kendilerini daha güvende hissetmelerine yardımcı olma sorumluluğunun kendilerine ait olduğuna inanıyor. 

Adidas, araştırmanın sonuçlarını vurgulamak için geçtiğimiz günlerde "The Ridiculous Run" başlıklı yeni bir YouTube videosu da paylaştı. Videoda kadınların, güvenlikleri için kendilerine eşlik eden araba ve bisikletlerden oluşan bir konvoy eşliğinde gece koştuğu görülüyor.

Anket ve video erkekleri ve erkek çocuklarını eğiterek, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti önlemeye odaklanan kar amacı gütmeyen White Ribbon kuruluşu ve Adidas işbirliği içinde hazırlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.