SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC, restini yineledi: BM'ye KKTC topraklarından çıkın da diyebiliriz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletler'in adadaki barış gücünün görev süresini uzatmak için KKTC'nin onayını almaması durumunda "alınması gerektiğine inandıkları kararları almaktan çekinmeyeceklerini" söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2022 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2022 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sozbursa.com
KKTC, restini yineledi: BM'ye KKTC topraklarından çıkın da diyebiliriz

CNN Türk'e konuşan Ertuğruloğlu, BM'den olumsuz bir yanıt gelmesi durumunda barış gücünün KKTC'den çıkmasının istenebileceğini ifade etti.

"Bu konu sanki çok yeni güncelmiş gibi yansıdı. Ama öyle değil. Talep Kıbrıs Türk tarafının. BM görev süresinin her 6 ayda bir uzatması var. Çünkü görev süresi uzatırken Türk tarafının onayının talep edilmesini yıllardır gündeme getirdiğimiz realite" diyen Ertuğruloğlu, BM'nin yıllardır bu talebe uymadığını ifade etti.

KKTC Dışişleri Bakanı, "Yıllardır iyi niyet ortaya koyarak BM'nın buradaki varlığını 'misafir' olarak nitelendirerek görev yapmalarına izin verdik. Ancak artık toplumlar arası müzakere süreçleri çökmüştür. Artık müzakere süreci de yoktur" değerlendirmesinde bulundu. 

Ertuğruloğlu, "Almamız gerektiğine inandığımız kararları almaktan çekinmeyeceğiz. Bu KKTC toprakların çıkın da olabilir." diye konuştu.

Bakan, bu hafta Hürriyet'e yaptığı açıklamada da KKTC’de de 2 kamp ve bir temas noktası bulunan Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün GKRY'den izin alarak görev yaptığını belirterek, “Misafirlik bitti, ya KKTC ile askeri anlaşma imzalar ya da KKTC’den çekilirler” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.